Pensiile militarilor nu sunt speciale şi nu se impune tăierea acestora, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu: „nu poţi să destabilizezi armata în care sunt 7.000 de cereri de pensie când ai război la graniţă pentru că sunt politicieni demenţi care spun cretinisme”

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 martie 2023 102 afişări

Pensiile militarilor nu sunt speciale şi nu se impune tăierea acestora, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu: „nu poţi să destabilizezi armata în care sunt 7.000 de cereri de pensie când ai război la graniţă pentru că sunt politicieni demenţi care spun cretinisme”

„Nu pot să accept că pensiile lor să fie considerate pensii speciale. Au venit de la USR şi PNL şi au spus că termină cu pensiile în 30 de zile. Eu vă promit că prioritatea mea numărul 1 este acum să venim cu legea care să fie sustenabilă, acceptată de Comisie pentru a îndeplini jalonul din PNRR, că nu pierdem toate sumele, ca să terminăm şi cu asta. Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale. Vom veni cu o abordare corectă şi cu o lege care să treacă de CCR. Am făcut un grup de lucru în coaliţie şi lucrăm că să venim cu amendamente pe care ministrul le va anunţa la timpul respectiv. Avem raportul de la Banca Mondială şi extragem ce trebuie de acolo. Dar legea nu e retroactivă, trebuie să înţelegem acest lucru. Un drept câştigat nu poţi să îl iei. Dar poţi să vii cu praguri pentru componentă de <special> dacă depăşeşti un anumit prag. E ruşinos să ai mai mult la pensie decât ai avut în activitate, doar în România se poate aşa ceva. Vom veni cu aceste lămuriri, nu poţi să lucrezi o zi magistrat şi să beneficiezi de pensie specială! Vor fi discuţii publice la Parlament, se va veni cu praguri graduale” a declarat, luni seara, la România TV, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, nu poate fi „decapitată” armata sau justiţia peste noapte „pentru că aşa vor nişte sceleraţi!”.

„22 de state din UE au componentă specială la armata, nu poţi să destabilizezi armata în care sunt 7000 de cereri de pensie când ai război la graniţă pentru că sunt politicieni demenţi care spun cretinisme! Eu nu pot să mint oamenii, trebuie reguli, categoric. Toţi poliţiştii să plece acasă, fiindcă unii vor să mintă românii că sunt salvatorii pensiilor speciale? Eu o să va arăt că Partidul Social Democrat în această coaliţie va veni cu o lege sustenabilă, ca să nu creăm haos în ţară, iar cei care au abuzat de lege vor fi impozitaţi corect, fiindcă au făcut o mizerie, de asta s-a ajuns la această emoţie în România, pentru că unii n-au avut măsură! M-am enervat de minciunile lor, m-am săturat de aceşti mincinoşi care n-au fost în stare de nimic”, a spus preşedintele PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
pensii,
militari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.