Paulina Anastasiu, director Grădina Botanică din Bucureşti: Anul trecut a fost filmat la noi filmul Wednesday Addams, iar după difuzarea filmului am avut mulţi vizitatori

Autor: Mirabela Tiron Postat la 20 iunie 2023 156 afişări

Paulina Anastasiu, director Grădina Botanică din Bucureşti: Anul trecut a fost filmat la noi filmul Wednesday Addams, iar după difuzarea filmului am avut mulţi vizitatori

Paulina Anastasiu, prof. univ, director Grădina Botanică din Bucureşti, spune că încasările vin din biletele vândute dar şi din taxele de fotografiat sau utilizare a unor spaţii pentru evenimente.

"Încasările vin din încasarea de bilete, taxe de fotografiat, de utilizare a unor spaţii pentru  evenimente. Anul trecut s-a derulat pe toată perioada verii evenimentul Weekend Sessions, anul acesta s-a mutat evenimentul către altă zonă. Avem filmări care ne ajută în promovare, anul trecut a fost filmat  Wednesday Addams, a fost un succes total pentru că după difuzarea filmului am avut vizitatori care au vrut să vadă sera şi pădurea din apropiere", a spus ea în cadrul emisiunii ZF Meeting Office, realizată de ZF în parteneriat cu Mobexpert.

Începând cu finalul lui martie Grădina Botanică vinde bilete online, iar încă din 2018 a fost deschisă o peluză specială pentru activităţile de picnic. Mai mult, anul trecut dat fiind interesul unor vizitatori de-a lucra din grădina botanică a fost achiziţionat mobilier pentru a le oferi condiţii să lucreze pe laptop. "Fiind grădina botanică istorică nu putem schimba multe dar venim în întâmpinarea dorinţelor vizitatorilor noştri. Avem şi proiectul cu Grădina Bunicii, am  zis că este o idee bună să vadă copii cum cresc roşiile, varza". Paulina Anastasiu spune că a ajuns prima oară ca studentă la Grădina Botanică pentru că şi-a dorit să facă lucrarea de licenţă pe un subiect legat de grădina botanică, ulterior s-a angajat aici şi a parcurs toate etapele până la funcţia de director al Grădinii Botanice.

"În prezent suntem 19 angajaţi iar în exterior lucrează pe 17,5 hectare doar 10 oameni. Nu sunt prea mulţI muncitori, nu mai există un interes pentru a munci într-o grădină botanică, salariile sunt mici, chiar dacă am avut posturi scoase la concurs nu au venit oamenii”.

Mai mult, ea spune că după pandemie numărul voluntarilor a scăzut, înainte erau weekenduri cu 200 de voluntari dar numărul a scăzut mult după pandemie. Sunt însă companii care an de an sunt alături de Grădina Botanică pe partea de voluntariat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.