Patrick Mouratoglou admite că e responsabil pentru probleme de dopaj ale Simonei Halep

Autor: Rafael Hekman Postat la 03 noiembrie 2023 470 afişări

Antrenorul francez de tenis Patrick Mouratoglu a recunoscut vineri într-un interviu postat pe contul său de instagram că este responsabil pentru situaţia Simonei Halep, depistată pozitiv la un test antidoping anul trecut la US Open.

Patrick Mouratoglou admite că e responsabil pentru probleme de dopaj ale Simonei Halep

Francezul a postat un fragment din ceea ce pare a fi un interviu, în care face mai multe consideraţii la adresa situaţiei în care se află Simona Halep, suspendată de mai bine de un an pentru încălcarea regulilor antidoping.

„Am încredere în ceea ce se va întâmpla la apelul Simonei la TAS, pentru că este un tribunal independent. Am reuşit să stabilim de unde provine contaminarea.”, spune francezul care admite că echipa sa i-a propus şi i-a procurat suplimentele cu colagen care se presupune că au fost contaminate.

„I-am propus să ia colagen, i-am adus colagen de la această companie, care s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam cum să ştim, dar mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea. Deci, practic eu i-am adus acest colagen. Am făcut toate testele pentru a putea stabili că este vorba despre o contaminare.”

„Am mare încredere că acest tribunal independent va admite faptul că Simona nu s-a dopat niciodată, este o victimă şi trebuie să revină pe terenul de tenis şi să concureze cât mai curând posibil.”

Francezul a acuzat faptul că tot mai des, sportivi care nu s-au dopat intenţionat, sunt depistaţi pozitivi, din cauza unor suplimente contaminate.

„Mi-a deschis ochii asupra faptului că orice atlet se poate contamina chiar mâine, pentru, aparent, asta se întâmplă tot mai des. Produse care se presupune că ar trebui să fie curate se întâmplă să fie contaminate.

Vorbim despre nivele extrem de scăzute de „ceva”. Şi, când spun extrem de scăzute, sunt extrem de scăzute, deci cu efect zero. Dar, întâmplător, ai în sistem ceva ce nu ar trebui să fie acolo şi care te scoate pozitiv la un test antidoping.

Şi asta e terbil, pentru că eşti complet inocent, reputaţia ta este afectată şi trebuie să faci faţă faptului că numele tău e amestecat în doping, chiar dacă nu ai avut de face cu dopingul. Cariera ta este stopată pentru o perioadă de timp extrem de scurtă. Îţi poate afecta toată cariera, îţi afectează reputaţia, dintr-un motv incorect, pentru că nu ai făcut nimic greşit.”, a mai spus antrenorul francez.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mouratoglou,
simona hale,
dopaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.