Parteneriatul Bitdefender cu Ferrari a ajuns la un alt nivel: compania de automobile de lux a anunţat că integrează un produs Bitdefender în operaţiunile sale de securitate pentru a detecta şi a răspunde mai rapid la ameninţările cibernetice. Acesta este doar un prim pas în „câştigarea încrederii” producătorului italian

Autor: Ioana Matei Postat la 24 mai 2023 51 afişări

Parteneriatul Bitdefender cu Ferrari a ajuns la un alt nivel: compania de automobile de lux a anunţat că integrează un produs Bitdefender în operaţiunile sale de securitate pentru a detecta şi a răspunde mai rapid la ameninţările cibernetice. Acesta este doar un prim pas în „câştigarea încrederii” producătorului italian

„Furnizorii de servicii de securitate cibernetică sunt de fapt într-un business care se bazează pe încredere. Totul este despre cât de relevant eşti ca furnizor de soluţii de securitate cibernetică în oferirea susţinerii de care au nevoie clienţii tăi - dacă ne uităm la numărul noilor categorii de ameninţări zilnice, totul ţine de adaptabilitate şi de investirea corectă a resurselor. Bitdefender, ca orice altă companie, se bazează pe oamenii şi pe echipele sale - jumătate din echipa noastră lucrează în R&D” a spus Florin Talpeş, CEO şi cofondator al Bitdefender, în cadrul unui panel de discuţie organizat la Maranello, cu prilejul anunţării unui nou nivel al parteneriatului companiei cu Ferrari. 

Potrivit anunţului, Ferrari S.p.A. va integra Bitdefender Advanced Threat Intelligence în centrul său de operaţiuni de securitate (SOC) pentru a ajuta analiştii în securitate informatică de la Ferrari să valideze şi să trieze mai rapid alertele, să îmbunătăţească capabilităţile de threat hunting şi de răspuns la incidente. Astfel, întregul grup Ferrari, atât producătorul de automobile de lux, cât şi echipa de Formula 1, folosesc o soluţie avansată de securitate cibernetică dezvoltată de Bitdefender, extinzând astfel parteneriatul anunţat anul trecut, axat mai degrabă pe creşterea notorietăţii brandului companiei româneşti prin asocierea cu echipa din Formula 1. 

 „Ameninţările de securitate informatică fac parte din activitatea zilnică, este o chestiune de management mai bun a acestor ameninţări. Trebuie să faci asta rapid, să fii flexibil, este o chestiune de adaptabilitate, de aceea ai nevoie de parteneri ca Bitdefender, ca să extindă expertiza în această zonă”, a spus în cadrul evenimentului Silvia Gabrielli, Chief Digital & Data Officer pentru Ferrari.

Producătorul italian va beneficia de serviciile Bitdefender Operational Intelligence Feeds care oferă informaţii contextualizate privind ameninţările cibernetice şi indicatori de compromitere (IoC) din jurul ameninţărilor persistente avansate (APT), phishing şi fraudă, adrese IP periculoase, domenii, URL-uri şi semnături folosite pentru a răspândi ameninţări informatice, exploatarea vulnerabilităţilor, servere de comandă şi control (C2) şi multe altele.  Analiştii în securitate de la Ferrari vor avea acces şi la Bitdefender Operational Intelligence API, un serviciu de interogare care oferă informaţii utile nu numai despre ameninţările de securitate cibernetică, dar şi informaţii contextualizate din jurul acestora, precum actorii ameninţărilor, familiile de malware, profilurile victimelor (industrie, ţară, platformă), încredere, severitate, scor de popularitate, vulnerabiliăţi, exploatări şi altele. 

„Nu este o chestiune de dacă se va întâmpla ci de când - aceasta nu este o chestiune valabilă doar pentru Ferrari, ci pentru orice companie relevantă, cu un brand puternic, cu o reputaţie importantă, asta este mantra noastră: fii pregătit să gestionezi un incident de securitate cibernetică”, a observat în cadrul panelului de discuţie de la Maranello şi Luca Piero, Head of CyberSecurity, Ferrari.

Potrivit comunicatului de presă Bitdefender, un studiu recent care a vizat peste 400 de profesionişti în securitate informatică din întreaga lume arată că extinderea capabilităţilor în mai multe medii (on premise, cloud, hibrid) reprezintă principala provocare pentru multe organizaţii. Cu informaţii relevante despre ameninţări, echipa de securitate de la Ferrari va putea detecta mai rapid ameninţările informatice, campaniile periculoase şi comportamentele anormale, oprind ameninţările înainte ca acestea să afecteze organizaţia sau să se răspândească în infrastructura IT – de la birou pe circuit, local sau în cloud. 

„Peisajul ameninţărilor cibernetice este foarte dinamic şi merge mână în mână cu infrastructurile  IT, care evoluează de-a lungul timpului. Infrastructurile de azi sunt total diferite faţă de cele de acum 10-20 de ani; odată cu creşterea complexităţii peisajului IT, creşte în mod automat şi complexitatea riscurilor de a fi atacat - de aici vine şi complexitatea activităţii noastre, este un efort constant pentru oferirea soluţiilor potrivite pentru siguranţă. Acest tip de soluţii sunt create în acord cu complexitatea tot mai mare a infrastructurii IT”, a spus şi  Andrei Florescu, senior vice president of products and engineering pentru soluţii de business. 

Bitdefender Advanced Threat Intelligence se bazează pe o reţea extinsă de sute de milioane de senzori, inclusiv ecosistemul său global OEM (ce deserveşte întreprinderi mici şi mijlocii), şi colectează în permanenţă date despre ameninţările informatice la nivel mondial. Laboratoarele Bitdefender, formate de o echipă de elită de specialişti în securitate informatică, corelează datele cu privire la posibile ameninţări, colectează indicatori cunoscuţi de compromitere (IOC), malware, domenii şi adrese URL periculoase şi efectuează analize complexe pentru a oferi un context extins al ameninţărilor. Această telemetrie împreună cu analiza umană şi automată are ca rezultat sute de noi ameninţări adăugate în fiecare minut, validarea a miliarde de interogări de ameninţări zilnic şi mai puţine alerte fals pozitive pentru echipele de securitate IT. 

„La fel ca în cursele de Formula 1, fiecare secundă contează atunci când vorbim despre prevenţie, detecţie şi oprirea atacurile cibernetice – iar soluţiile de threat intelligence sunt cruciale pentru operaţiunile de securitate şi răspuns rapid. Suntem încântaţi să extindem parteneriatul nostru cu Ferrari pentru a integra Bitdefender Advanced Threat Intelligence în operaţiunile de securitate ale companiei. Această extindere consolidează parteneriatul nostru puternic cu Scuderia Ferrari şi din perspectiva de lideri în domeniile noastre, vom lucra împreună pentru a ajuta Ferrari să fie cu un pas înaintea ultimelor ameninţări la adresa securităţii cibernetice”, a mai spus Florin Talpes, cofondator şi CEO al Bitdefender, în comunicatul de presă care a anunţat extinderea parteneriatului cu Ferrari. 

Potrivit discuţiilor de la Maranello, integrarea Bitdefender Advanced Threat Intelligence în centrul de operaţiuni de securitate (SOC) al Ferrari reprezintă un prim pas în direcţia „câştigării încrederii” producătorului de automobile de lux italian, care ar putea fi extins în viitor cu noi înţelegeri comerciale referitoare la folosirea produselor Bitdefender. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.