Parlamentul European dezbate astăzi sistemul judiciar din România

Postat la 07 februarie 2018 41 afişări

Parlamentul European organizează miercuri, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, dezbaterea cu tema "Ameninţări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din România", potrivit unui comunicat al instituţiei europene.

Parlamentul European dezbate astăzi sistemul judiciar din România

Ora estimată pentru începutul dezbaterii este 18:30 (ora României).

Potrivit agendei dezbaterii, Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie, Consumatori şi Egalitate de Gen, va susţine un discurs. Totodată, va exista o luare de poziţie din partea unui reprezentant al Consiliului UE.

Recent, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, au declarat că urmăresc "cu îngrijorare" situaţia din România, subliniind că un stat puternic este întemeiat pe independenţa şi eficienţa sistemului judiciar.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.