Parlamentul britanic a fost dizolvat în vederea alegerilor legislative de la 7 mai

Autor: Ioana Bojan Postat la 30 martie 2015 32 afişări

Parlamentul britanic a fost dizolvat luni, moment care marchează începutul campaniei pentru alegerile legislative de la 7 mai.

Premierul britanic, David Cameron, s-a întâlnit cu regina Elisabeta a II-a pentru a-i cere să dizolve Parlamentul, relatează Sky News. După ce s-a întors de la Palatul Buckingham, Cameron a declarat, în faţa sediului Guvernului, că alegătorii au de făcut o alegere clară între el şi liderul laburist Ed Miliband.

David Cameron a afirmat că în cinci ani a pus Marea Britanie "din nou pe picioare", iar conservatorii oferă o conducere puternică şi o ţară sigură, în timp ce Miliband ar oferi o ţară în "haos economic". El a avertizat că, dacă alegătorii îl vor vota pe Miliband, familiile britanice se vor confrunta cu o creştere a taxelor în valoare de 3.000 de lire sterline (4.000 de euro).

Liderul liberal-democrat, vicepremierul Nick Clegg, a preconizat că un nou Guvern de coaliţie va fi format după alegeri. "Părerea mea este că era guvernării unui singur partid s-a încheiat în politica britanică. Ultimul lucru de care are nevoie ţara este să alunece spre stânga sau spre dreapta şi exact asta ameninţă să facă partidele Conservator şi Laburist", a afirmat el.

La rândul său, liderul laburist Ed Miliband a încercat să câştige sprijinul mediului de afaceri, avertizând cu privire la pericolul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană. "Nimic nu ar fi mai rău pentru ţara noastră sau pentru marile firme de export decât să jucăm jocuri politice cu apartenenţa la UE. David Cameron înţelegea asta. Dar în ultimii cinci ani locul nostru în Uniunea Europeană a devenit tot mai nesigur", a apreciat el.

Liderul partidului antieuropean şi antiimigraţie UKIP, Nigel Farage, urma să îşi lanseze campania în care promite respingerea UE, consolidarea frontierelor, fonduri suplimentare de trei miliarde de lire sterline (4,09 miliarde de euro) pentru sistemul de sănătate şi renunţarea la impozite pentru salariul minim.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
ALEGERI,
PARLAMENT
/actualitate/parlamentul-britanic-a-fost-dizolvat-in-vederea-alegerilor-legislative-de-la-7-mai-14085277
14085277
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.