Parlamentarii polonezi fac pregătire militară de frica unui război cu Rusia: A venit timpul să ne pregătim pentru a apăra ţara în aceste "vremuri tulburi"

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 06 martie 2015 66 afişări

Parlamentarii polonezi urmează să se antreneze militar din cauza temerilor că războiul din Ucraina se poate extinde.

Preşedintele Seimului (Camera inferioară a Parlamentului polonez) a anunţat că membrii Legislativului vor face pregătire militară într-un poligon al armatei. La antrenamente vor participa inclusiv parlamentarii în vârstă de peste 50 de ani "care arată sănătoşi şi tineri", care vor fi exceptaţi de la această limită de vârstă, relatează BBC News online.

Potrivit strategiei de securitate pe care Varşovia a adoptat-o recent, Polonia este ameninţată de război şi consideră Rusia agresor.

Antrenamentele au scopul să le arate tinerilor polonezi că a venit timpul să înceapă să se pregătească pentru a-şi apăra ţara în aceste "vremuri tulburi", a declarat Sikorski.

Ministrul polonez al Apărării i-a îndemnat pe polonezii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani să participe voluntar la antrenamente militare.

Iniţiativa cu privire la parlamentari a apărut după ce Krystyna Pawlowicz, o deputată în vârstă de 63 de ani, a solicitat să se antreneze militar pentru a oferi un exemplu.

Varşovia este unul dintre cei mai duri critici ai acţiunilor Moscovei în Ucraina, iar numeroşi polonezi sunt îngrijoraţi că ţara lor ar putea să fie atacată.

Potrivit unui sondaj efectuat în mai, aproximativ 61% dintre polonezi considerau că securitatea ţării lor era ameninţată de criza din Ucraina. Alt sondaj, efectuat în aprilie, în cadrul căruia participanţii au fost întrebaţi care este ţara de care Polonia ar trebui să se teamă cel mai mult, aproximativ 80% dintre respondenţi au spus că aceasta este Rusia. În 2010, 49% dintre cei chestionaţi dădeau acest răspuns.

Un oficial polonez de rang înalt a apreciat joi că înarmarea armatei ucrainene ar putea să oprească escaladarea conflictului dintre forţele guvernamentale şi rebelii proruşi în estul Ucrainei. Directorul Biroului Naţional polonez pentru Securitate Stanislaw Koziej a declarat că este "în interesul Europei, Poloniei şi Ucrainei ca armata ucraineană să fie întărită şi să i se furnizeze armament".

Varşovia a oferit Kievului, până în prezent, doar furnituri "neletale" şi antrenament.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POLONIA,
PARLAMENT,
APĂRARE
/actualitate/parlamentarii-polonezi-fac-pregatire-militara-de-frica-unui-razboi-cu-rusia-a-venit-timpul-sa-ne-pregatim-pentru-a-apara-tara-in-aceste-vremuri-tulburi-13942660
13942660
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.