Paralela 45: Anul 2014 este primul în care Grecia atrage mai mulţi turişti români decât Turcia

Postat la 12 februarie 2014 63 afişări

Numărul de chartere care pleacă din România spre insulele greceşti va depăşi în premieră, în acest an, numărul de zboruri spre Antalya şi celelalte staţiuni din Turcia, pe fondul preţurilor tot mai mici din Grecia, a declarat pentru MEDIAFAX Alin Burcea, proprietarul agenţiei Paralela 45.

Paralela 45: Anul 2014 este primul în care Grecia atrage mai mulţi turişti români decât Turcia

 "Grecia va bate în acest an Turcia în topul preferinţelor turiştilor români. Se vede acest lucru după rezervările din ultimele luni şi după numărul de chartere anunţate pentru perioada aprilie-octombrie 2014", a spus Burcea.

El estimează că în acest an vor merge cu chartere în Grecia peste 110.000 de turişti români, faţă de 90.000 în Turcia.

"Grecia a câştigat în preferinţele românilor pentru că oferă toată varietatea de hoteluri, de la una la cinci stele, iar preţurile au început să tot scadă în ultimii doi ani. Turcia, în schimb, din cauza cererii mari din ultimii ani, a mărit an de an tarifele cu 3-5%. Un turist plăteşte, în medie, pentru o săptămână în Grecia, cazare plus avion, circa 400 de euro, pe când un pachet de o săptămână în Turcia costă 600 de euro, în medie. E drept că în Turcia vorbim în general de hoteluri de cinci stele, all inclusive, dar românii renunţă la unele facilităţi pentru un preţ mai mic", a spus Burcea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/paralela-45-anul-2014-este-primul-in-care-grecia-atrage-mai-multi-turisti-romani-decat-turcia-12069195
12069195
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.