Papa emerit Benedict al XVI-lea, la PRIMUL interviu după demisie

Postat la 06 iunie 2013 56 afişări

Papa emerit Benedict al XVI-lea afirmă că se simte bine, după trei luni de la demisia sa istorică, într-un interviu publicat miercuri în ediţia online a ziarului Bild Zeitung.

Papa emerit Benedict al XVI-lea, la PRIMUL interviu după demisie

 "Trăiesc ca un călugăr. Mă rog şi citesc. Sunt bine", a declarat fostul papă german, în vârstă de 86 de ani, în acest prim interviu acordat presei, şi anume unui jurnalist de la tabloidul german, coautor al unei cărţi despre Biserica Catolică în Germania.

Benedict al XVI-lea (Joseph Ratzinger), care i-a succedat în aprilie 2005 Papei Ioan Paul al II-lea, a demisionat la 28 februarie, afirmând că "nu mai are forţa" să conducă Biserica Catolică, o premieră în ultimele şapte secole.

Benedict al XVI-lea, care a făcut aceste declaraţii la mănăstrirea de la Vatican în care s-a instalat începând din mai, a dezminţit totodată zvonuri potrivit cărora ar mânca puţin, afirmă tabloidul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/papa-emerit-benedict-al-xvi-lea-la-primul-interviu-dupa-demisie-10933513
10933513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.