Panică în Statele Unite: funcţionarii de rang înalt îşi caută job-uri la Uber

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 11 ianuarie 2019 206 afişări

Panică în Statele Unite: funcţionarii de rang înalt îşi caută job-uri la Uber

Angajaţi în sistemul birocratic din Statele Unite spun că îşi caută noi slujbe, în condiţiile în care blocajul guvernamental din Statele Unite a devenit cel mai lung din istorie.

 

Peste 800.000 de funcţionari trăiesc într-o stare de incertitudine încă de pe 22 decembrie, atunci când înfruntarea dintre preşedintele Trump şi democraţi, legată de zidul de la graniţa cu Mexicul, a declanşat cea mai importantă criză politică a ultimilor ani. Funcţionarii nu ştiu când vor primi următorul salariu, motiv pentru care sunt dispuşi să se angajeze chiar şi la Uber, scriu cei de la Business Insider.

 

Ziua de vineri a fost cea de-a 21-a a blocajului guvernamental.

 

Rachel Weatherly, angajată a FEMA (Autoritatea Federală pentru Fonduri de Urgenţă) şi mamă a doi copii, a declarat celor de la AP că a depus o cerere de şomaj şi vrea să se angajeze vânzătoare la un magazin local.

 

Mai mulţi controlori de trafic aerian au postat fluturaşi de salariu cu zero trecut în locul rezervat salariului; un parc din California a fost închis datorită actelor de vandalism, nefiind niciun paznic prezent la intrare.

 

Cel mai lung blocaj guvernamental din trecut a durat 21 de zile, de la 15 decembrie 1995 până la 6 ianuarie 1996.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.