(P) Cum te ajută un program pontaj să-ţi eficientizezi procesele de HR?

Postat la 04 aprilie 2024 16 afişări

(P) Cum te ajută un program pontaj să-ţi eficientizezi procesele de HR?

Informaţiile despre prezenţa angajaţilor la locul de muncă sunt esenţiale pentru procesele de HR. Un program pontaj te ajută să le obţii rapid, iar apoi să le imporţi într-un soft salarizare, ori să le utilizezi în alte activităţi specifice de resurse umane. Digitalizarea accelerează procesele de colectare şi gestionarea a datelor de pontaj, pentru ca tu să ai parte de o eficienţă operaţională ridicată.

Eficientizează colectarea datelor de prezenţă

Activitatea de salarizare este una dintre cele mai complexe operaţiuni din cadrul unei companii, însă cu soluţiile potrivite, ea se poate desfăşura eficient. Un program pontaj facilitează colectarea şi centralizarea datelor privind timpul lucrat de angajaţi, care ulterior se transmit într-un soft salarizare.

Astfel, pe baza datelor de prezenţă obţinute în format electronic, poţi calcula salariile rapid şi cu precizie, luând de asemenea în considerare şi alte elemente variabile de la o lună la cealaltă. De aceea, un program pontaj te ajută să optimizezi considerabil procesul de payroll.

Înlocuieşte operaţiunile manuale cu digitalizarea

Un program pontaj poate fi configurat pentru a colecta datele de la intrarea şi ieşirea angajaţilor, astfel încât să nu mai fie necesară introducerea lor manuală, ci să fie preluate pe baza unui flux optim într-un soft salarizare. Acest lucru reduce semnificativ timpul necesar pentru a calcula salariile angajaţilor şi contribuie la minimizarea birocraţiei şi a erorilor umane care pot apărea. Totodată, datele obţinute cu un program pontaj sunt utile pentru generarea unor rapoarte sau pentru alte operaţiuni specifice managementului de personal.

Obţii date precise

Dacă ai la dispoziţie un program pontaj în compania ta, ai parte de o acurateţe ridicată a informaţiilor privind orele lucrate de personal. Datele de prezenţă pot fi preluate de la un sistem de tip punch in-punch out amplasat la punctele de lucru ale companiei, unde angajaţii se pontează cu o cartelă electronică.

Mai mult, aceştia îşi pot gestiona în regim self-service orele lucrate, într-o pagină special creată acestui scop. De asemenea, specialistul HR al companiei poate utiliza un program pontaj pentru a precompleta programul angajaţilor, iar la nevoie, să intervină pentru a opera modificările necesare. Apoi, datele sunt introduse într-un soft salarizare pentru stabilirea remuneraţiilor lunare.

Calculezi salariile eficient

Un program pontaj îţi aduce multiple avantaje în ceea ce priveşte operaţiunile de payroll, desfăşurate cu ajutorul unui soft salarizare. De la obţinerea rapidă a informaţiilor precise despre orele lucrate, reducerea timpului pentru calcularea salariilor, până la minimizarea erorilor de calcul şi a birocraţiei, softul te ajută considerabil pe termen lung. Mai mult, te ajută să îţi concentrezi timpul, energia şi resursele financiare înspre îndeplinirea obiectivelor companiei.

Soluţiile software eficientizează activitatea de resurse umane

Utilizarea unor astfel de soluţii digitale este esenţială pentru a eficientiza procesele de resurse umane, pentru a optimiza costurile interne şi pentru a îmbunătăţi experienţa angajaţilor. De asemenea, aplicaţiile configurabile pot acoperi o gamă largă de nevoi particulare din compania ta. Astfel, poţi gestiona simplu orice situaţie complexă apărută în operaţiunile de HR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HR,
pontaj,
salarizare,
resurse umane,
angajaţi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.