(P) Amenajarea grădinii: AŞA DA şi AŞA NU

Postat la 06 septembrie 2023 40 afişări

(P) Amenajarea grădinii: AŞA DA şi AŞA NU

Grădina este spaţiul perfect în care te poţi bucura de soare, aer curat şi natura. Din fericire, în prezent, ai o mulţime de opţiuni când vine vorba de amenajarea grădinii. În acest fel, poţi alege în funcţie de bugetul de care dispui, dar şi de conceptele pe care ţi le doreşti pentru spaţiul în care vei locui.

Indiferent de modul în care alegi să amenajezi spaţiul exterior, există câteva reguli de bază pe care este bine să nu le ignori.

Descoperă câteva exemple de AŞA DA şi AŞA NU când vine vorba de amenajarea grădinii:

AŞA DA: Instalează spaţii de depozitare

Spaţiile de depozitare sunt importante atât în interiorul casei, cât şi în exteriorul ei. Există o mulţime de spaţii de depozitare perfecte pentru grădină, de la căsuţe din lemn şi până dulapuri de exterior. Cu ce te ajută spaţiile de depozitare? În primul rând îţi vor fi de folos pentru a păstra ordinea în curte. Nu ai nevoie de obiecte împrăştiate peste tot sau păstrate la vedere. De asemenea, atunci când amenajezi locuri de depozitare pentru exterior te poţi bucura şi de o casă mai aerisita.

De obicei, un spaţiu de depozitare pentru exterior are dimensiuni generoase, ceea ce înseamnă că poţi elibera şi zone din casa unde păstrai obiecte esenţiale.

AŞA NU: Prea multe obiecte în grădină

Un loc în care te poţi relaxa şi te poţi bucura de o mulţime de activităţi este un loc aerisit şi ordonat. Acest lucru este valabil atât pentru casa, cât şi pentru grădină. Evită să păstrezi prea multe lucruri în grădină, indiferent că este vorba despre obiecte mari sau obiecte mici.

Ca să poţi decide mai uşor ce îşi are locul în grădină şi ce nu, încearcă să observi cât de des foloseşti obiectele pe care le ai deja acolo. Spre exemplu, dacă păstrezi accesorii pentru sport în grădină, însă tu faci sport mai mult acasă, la sală sau în parc, atunci este o idee bună să le găseşti un alt loc.

Este o idee bună să reduci la minim numărul obiectelor din grădină şi să le păstrezi doar pe cele esenţiale. În acest fel, te vei bucura de un spaţiu aerisit şi de o atmosferă plăcută.

AŞA DA: Achiziţionează ustensilele necesare pentru îngrijirea grădinii

Grădina trebuie să fie îngrijită pentru a te bucura de ea zi de zi, de aceea este necesar să ai la îndemână toate ustensilele importante. Printre cele mai populare ustensile de grădină se număra tractorasul de tuns iarba. Cu ajutorul unui tractoras de tuns iarba vei avea mereu gazonul îngrijit. În plus, tractorasele de tuns iarba sunt foarte uşor de folosit, cât timp respecţi instrucţiunile oferite de producător.

În afară de tractoras de tuns iarba mai poţi alege greble, suflante pentru frunze, foarfeci de grădină sau maşini de tuns iarbă pe benzină.

Atunci când achiziţionezi ustensilele şi aparatele pentru grădina ţine cont de amenajarea grădinii tale, de dimensiunile ei, dar şi de cum trebuie să o îngrijeşti pentru că aceasta să fie în cea mai bună stare.

AŞA NU: Alegi materiale nepotrivite pentru mobilier

Mobilierul pentru grădina este esenţial în orice spaţiu exterior. Acesta te va ajuta să stai comod atunci când lucrezi, iei masa sau petreci timp cu prietenii în zona exterioară a casei.

Trebuie să ştii că nu toate materialele sunt potrivite pentru mobilierul de grădină. Dacă îţi doreşti mobilă de exterior care să reziste bine în timp nu alege plastic prea subţire sau lemn masiv netratat. Este de preferat să optezi pentru râtan, lemn lăcuit, aluminiu sau oţel.

De asemenea, pentru că mobilă de grădină să arate bine cât mai mult timp, alege să o acoperi cu o husă atunci când plouă, bate vântul foarte tare sau vremea devine neprietenoasă.

O grădină de vis se poate pune la punct uşor, însă este necesar să ştii exact cum vrei să arate spaţiul. Foloseşte sfaturile de mai sus pentru a te bucura de o grădină fără cusur, indiferent de dimensiunile ei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gradina,
refuz,
spatiu,
bucurie,
obiecte,
casa,
depozitare,
iarba

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.