Oraşul unde apartamentele se scumpesc de la o zi la alta

Postat la 25 octombrie 2017 445 afişări

Preţurile apartamentelor vechi sunt foarte apropiate şi, în unele cazuri, chiar mai ridicate decât ale unităţilor locative construite în ultimii ani, în Cluj, Bucureşti şi Timişoara, potrivit unei analize a Imobiliare.ro, publicată miercuri.

Oraşul unde apartamentele se scumpesc de la o zi la alta

Această situaţie poate avea mai multe cauze, printre care: localizarea mai puţin favorabilă a blocurilor noi faţă de cele mai vechi (chiar în cadrul aceloraşi zone), presiunea exercitată asupra preţurilor de numărul mare de locuinţe noi disponibile spre vânzare şi conectarea mai slabă a proprietarilor de apartamente vechi la realitatea pieţei (comparativ cu dezvoltatorii de proiecte noi).

Cluj-Napoca a consemnat în ultimii ani cel mai alert ritm de scumpire a locuinţelor, pretenţiile vânzătorilor locali fiind acum, per ansamblu, mai ridicate decât ale celor din Capitală, conform datelor Imobiliare.ro. În Cluj-Napoca, preţurile medii solicitate pentru apartamentele vechi sunt mai mari decât cele ale unităţilor locative noi în majoritatea zonelor analizate, excepţie făcând doar cartierul Mărăşti, unde valorile sunt, însă, foarte apropiate: 1.414 euro pe metru pătrat util (pe vechi) şi, respectiv, 1.416 euro pe metru pătrat util (pe nou).

Citeşte continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.