„Oraşul păcatului”. Staţiunea de vacanţă a elitei Imperiului Roman, comparată cu Sodoma şi Gomora

Postat la 13 mai 2022 31 afişări

„Oraşul păcatului”. Staţiunea de vacanţă a elitei Imperiului Roman, comparată cu Sodoma şi Gomora

Locuitorii locali au avut întotdeauna o bănuială că sub aceste ape se află ceva special. În secolul al XIX-lea au fost găsite ocazional relicve romane antice.

În 2002, situl a fost deschis pentru public şi a devenit unul dintre puţinele parcuri arheologice subacvatice din lume.

Vizitatorii pot vedea structurile prăbuşite, mozaicurile antice şi statuile incredibil de bine conservate ale oraşului.

Localnicii au avut întotdeauna o bănuială că sub aceste ape se află ceva special.

 În secolul al XIX-lea au fost găsite ocazional relicve romane antice, iar în anii 1920, descoperirea unor prestigioase sculpturi din marmură în timpul unei operaţiuni de dragare în largul Pozzuoli a stârnit atât de mult curiozitatea liderului fascist Benito Mussolini încât acesta a sugerat să dreneze zona pentru a vedea ce alte comori ar putea apărea, relatează The Guardian.

Apoi, într-o zi senină din anii 1940, Raimondo Baucher, un pilot al forţelor aeriene italiene, a observat ceea ce a descris ca fiind un „ciudat oraş fantomă” în timp ce zbura la joasă înălţime deasupra a ceea ce a fost odată portul Portus Julius. Fotografiile aeriene realizate de Baucher, care a fost, de asemenea, un pionier al scufundărilor libere, au identificat cu o claritate excepţională forma zidurilor, a coloanelor de marmură, a drumurilor, a digurilor şi a pavajelor elaborate.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roman,
elita,
statiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.