Opt comercianţi străini vizează România pentru extindere în acest an

Autor: Cristina Cuncea Postat la 15 martie 2014 112 afişări

România se află pe locul 35 din 55 într-un top mondial al ţărilor unde cei mai importanţi retaileri vor să se extindă în acest an, pe aceeaşi poziţie cu Ucraina şi Coreea de Sud, situându-se însă mai bine decât Slovacia, Ungaria, Grecia sau Bulgaria, potrivit CBRE.

Opt comercianţi străini vizează România pentru extindere în acest an

Compania de consultanţă imobiliară a intervievat peste 130 de retaileri din Europa, America şi Asia, pentru a afla numărul de magazine pe care aceştia vor să le deschidă în acest an şi pieţele de care sunt interesaţi.

Pe baza răspunsurilor acestora, România s-a plasat pe poziţia 35 în top, în condiţiile în care 8 companii au indicat-o ca posibilă ţintă pentru extindere în acest an. Numărul redus de retaileri care vor să se extindă la noi în 2014 ar putea fi explicat şi de diminuarea activităţii în domeniul dezvoltării de proiecte de retail.

România este totuşi mai atractivă decât alte ţări din Europa Centrală şi de Est, respectiv Slovacia şi Ungaria, unde 5% dintre companii vor să se extindă în acest an, Grecia (4%) şi Bulgaria (3%), în timp ce Cehia (16%) şi Polonia (14%) sunt vizate de mai mulţi retaileri decât piaţa românească.

Germania se află pe primul loc în clasament, în condiţiile în care 40% dintre companiile intervievate vor să deschidă magazine în această ţară. Pe locul doi se află, la mare distanţă, Franţa (26%), urmată de Marea Britanie (25%), Austria (22%) şi China (22%).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/opt-comercianti-straini-vizeaza-romania-pentru-extindere-in-acest-an-12270084
12270084
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.