ONU anunţă că nu va participa la evacuarea forţată din oraşul Rafah

Autor: Petru Mazilu Postat la 13 februarie 2024 36 afişări

Reprezentanţii ONU au anunţat că nu vor participa la evacuarea forţată a civililor din oraşul Rafah. Măsura ar putea fi impusă de autorităţile din Israel. În ultimele zile, luptele s-au concentrat în jurul oraşului din sudul Fâşiei Gaza.

ONU anunţă că nu va participa la evacuarea forţată din oraşul Rafah

Biroul umanitar al ONU (OCHA) a anunţat că nu va coopera cu autorităţile din Israel pentru realizarea unei evacuări a oraşului aflat la graniţa dintre Gaza şi Egipt.

De asemenea, OCHA nu a primit nicio comunicare oficială din partea Israelului cu privire la un plan de evacuare a civililor, a declarat purtătorul de cuvânt Jens Laerke.

„ONU nu participă la evacuări forţate, nevoluntare. Nu există niciun plan în acest moment pentru a facilita evacuarea civililor”, a spus Laerke, citat de Sky News.

Anterior, purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy, a cerut agenţiilor ONU să „coopereze cu Israelul pentru a proteja civilii de Hamas şi pentru a-i evacua”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
onu,
evacuare,
rafah

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.