One United Properties a vândut participaţia deţinută în One Herăstrău Office pentru 21 de milioane de euro

Autor: Robert Manea Postat la 03 aprilie 2023 241 afişări

One United Properties a vândut participaţia deţinută în One Herăstrău Office pentru 21 de milioane de euro

One United Properties (simbol bursier ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, a anunţat închierea unui acord de vânzare pentru participaţia deţinută în One Herăstrău Office S.A. către un investitor privat.

Valoarea tranzacţiei se ridică la 21 de milioane de euro. Compania One United Properties a fost asistată în cadrul tranzacţiei de către JLL România.

One United Properties deţinea 30% din acţiunile One Herăstrău Office Properties S.A., care la rândul său deţinea 66,67% din pachetul de acţiuni One Herăstrău Office S.A.. Participaţia a fost achiziţionată în iunie 2020 la o evaluare a clădirii de 15 milioane de euro.

Clădirea de birouri One Herăstrău Office situată în zona de Nord a Bucureştiului este în prezent închiriată în proporţie de 100%. Clădirea are o suprafaţă închiriabilă totală de 8,074 mp şi oferă spaţii de birouri moderne, cu certificare BREEAM ce reflectă gradul ridicat de sustenabilitate al clădirii.

„Clădirea de birouri One Herăstrău Office a atins un grad total de ocupare încă din prima parte a anului trecut, ceea ce confirmă trendul actual în privinţa cererii companiilor pentru birouri moderne şi certificate. Piaţa locală de investiţii continuă să fie atractivă, după un an 2022 record din punct de vedere al tranzacţiilor, cu lichiditate în creştere şi un potenţial semnificativ de a atrage investitori noi. Totodată, vânzarea participaţiei în One Herăstrău Office reprezintă un proces investiţional cu valoare adaugată pentru compania noastră”, spune Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties. 

One Herăstrău Office este o clădire de birouri cu parter plus 7 etaje şi locuri de parcare distribuite pe 3 etaje subterane, situată în Nordul Bucureştiului, într-o zonă exclusivistă, cu multă verdeaţă, în imediata apropiere a parcului Herăstrău.

Clădirea este certificată BREEAM şi beneficiază de o soluţie inovatoare cu panouri fotovoltaice integrate în faţadă şi pe acoperiş, care contribuie la reducerea substanţială a consumului de energie, o soluţie de climatizare cu tavan radiant, dar şi o înălţime utilă superioară, de minimum 3 m, toate aceste elemente asigurând un spaţiu de lucru confortabil utilizatorului final.

Printre companiile care au sediul aici se numără Dr. Reddy’s Pharma, Grupo Confrasilvas, Stratulat Albulescu, dar şi TechVentures Bank, care pe lângă spaţiul de birouri din clădire a implementat la parterul clădirii un concept original de unitate bancară, împreună cu lanţul de cafenele TED'S Coffee, care îmbină atmosfera de afaceri cu cea relaxantă.

În urma vânzării pachetului de acţiuni la One Herăstrău Office Properties S.A., suprafaţa închiriabilă brută (GLA) a portofoliului de birouri al companiei se va ridica la 130.000 mp şi include One Tower, One Cotroceni Park Faza 1 şi Faza 2, One Victoriei Plaza, One North Gate şi Eliade Tower.

Împreună cu componenta de retail, portofoliul comercial al One United Properties, care include Bucur Obor şi One Gallery, va ajunge la o suprafaţă închiriabilă brută de aproximativ 172.000 mp.

One United Properties are 3,1 mld. lei capitalizare şi este deţinută în proporţii egale de 27,58% de OA Liviu Holding Invest şi de Vinci Ver Holding, vehicule de investiţii ale cofondatorilor Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu. Acţiunile ONE au un minus de 3% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 56,5 mil. lei, arată datele BVB.

Compania a încheiat anul 2022 cu un profit net de 502,6 mil. lei, în scădere cu 1% faţă de 2021, la afaceri de 1,2 miliarde de lei, plus 4%. Profitul a scăzut ca urmare a unei activităţi investiţionale intense, iar creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută de o creştere cu 9% a veniturilor din vânzarea proprietăţilor rezidenţiale, arată datele din raportul financiar anual preliminar.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.