”On a Sunday”, cântată de Ester Peony, va reprezenta România la Eurovision 2019. Puţinele lucruri care se cunosc despre artistă

Postat la 18 februarie 2019 339 afişări

Piesa ”On a Sunday”, cântată de Ester Peony, a câştigat selecţia naţională pentru a reprezenta România la concursul Eurovision care va avea loc în luna mai la Tel Aviv, în Israel.

”On a Sunday”, cântată de Ester Peony, va reprezenta România la Eurovision 2019. Puţinele lucruri care se cunosc despre artistă

Piesa câştigătoare a adunat un total de 65 de puncte din partea juriului după o luptă în care piesa a concurat strâns cu ”Army of Love”, a Bellei Santiago (după votul juriului cu 50 de puncte) şi ”Dear Father”, cântată de Laura Bretan (cu 48 de puncte după votul juriului). Publicul a acordat 8 puncte Bellei Santiago, 10 puncte pentru Trooper şi 12 puncte pentru Laura Bretan.

Pe numele real Ester Alexandra Creţu, interpreta care şi-a ales numele de scenă Ester Peony are origini româneşti dar pasiunea pentru muzică a descoperit-o la Montreal, în Canada, unde locuia cu familia. Primul contract cu o casă de discuri din România a venit după ce a ajuns cunoscută în mediul online prin înregistrările pe care le publica pe cont propriu. A debutat cu piesa ”Sub aripa ta”, interpretată împreună cu Vescan. Primul EP l-a lansat abia în 2018, sub titlul ”Dig It”. A scris piesa ”On a Sunday” împreună cu Alexandru Şerbu, în timp ce versurile sunt semnate de Ioana Victoria Badea.

 

Reprezentantul României la Eurovision a fost ales de un juriu format din Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata ediţiei din 2013, Deban Aderemi şi William Lee Adams, jurnalişti, Şerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production, şi artistul moldovean Alex Calancea.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eurovision,
romania,
reprezentare,
artista

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.