Olimpicii români au obţinut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Autor: Aurelia Alexa Postat la 06 iulie 2015 183 afişări

Olimpicii români au obţinut o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, la care au participat 44 de concurenţi din 10 ţări, informează, luni, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS).

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 29 iunie - 4 iulie, la Brno (Cehia).

Astfel, laureat cu argint la ediţia precedentă, Alexandru Velea, elev în calsa a XII-a la Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" din Cluj-Napoca, a cucerit în acest an medalia de aur.

Medaliile de argint au fost obţinute de Rareş-Darius Buhai, elev în calsa a XII-a la Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa şi Valentin-Marius Hârşan, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medalia de bronz a fost câştigată de Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui.

La ediţia din acest an a CEOI au participat 44 de concurenţi din 10 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa României.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MEDALII,
INFORMATICĂ,
OLIMPIADĂ
/actualitate/olimpicii-romani-au-obtinut-patru-medalii-la-olimpiada-de-informatica-a-europei-centrale-14552519
14552519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.