Oficial de la Teheran: Riposta Iranului contra SUA va fi una militară şi va viza obiective militare

Autor: Mircea Olteanu Postat la 05 ianuarie 2020 1205 afişări

Oficial de la Teheran: Riposta Iranului contra SUA va fi una militară şi va viza obiective militare

Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem iranian, a declarat că riposta Teheranului la uciderea de către SUA a generalului iranian Qasem Soleimani va fi una militară şi va viza obiective militare.

"În mod sigur, răspunsul sigur va fi militar şi împotriva unor obiective militare", a declarat Dehghan într-un interviu în exclusivitate pentru CNN.

Fost ministru al apărării, Dehghan, care este principalul consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, a mai afirmat că "America a fost cea care a început războiul".

"Prin urmare, ar trebui să accepte reacţiile adecvate la acţiunile lor. Singurul lucru care poate pune capăt acestei perioade de război este ca americanii să primească o lovitură egală cu cea efectuată de ei. După aceea, ei nu ar trebui să caute să iniţieze un nou ciclu", a explicat oficialul iranian.

În ceea ce priveşte ameninţările proferate de Donald Trump la adresa Iranului, Dehghan le-a descris drept "ridicole şi absurde".

Trump a afirmat sâmbătă seara pe Twitter că Statele Unite au "în vedere 52 de obiective iraniene” şi că unele sunt "foarte importante pentru Iran şi cultura iraniană, iar acele ţinte, şi Iranul însuşi, vor fi lovite foarte rapid şi foarte dur".

Trump "nu cunoaşte dreptul internaţional. El nu recunoaşte nici rezoluţiile ONU. Practic, este un adevărat gangster şi parior. Nu este politician, nu are stabilitate mentală", a adăugat Dehghan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
sua,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.