Oferta de job-uri în domeniul financiar a crescut cu 59% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 25 ianuarie 2018 95 afişări

Statistica realizată recent în baza anunţurilor de joburi de pe BestJobs.eu indica o creştere de 59% comparativ cu anul trecut în ceea ce priveşte locurile de muncă în domeniul financiar.

Oferta de job-uri în domeniul financiar a crescut cu 59% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Cele mai multe anunţuri sunt pentru posturile de contabil (580), economist (332), director economic (42), analist financiar (37) şi ofiţer credite/ofiţer bancar (31). În sistemul bancar există de asemenea oferte pentru ofiţeri de conformitate, şefi agenţie, administratori cont, auditori, analişti credite, specialişti control risc şi ofiţeri colectare debite.

Oraşele cele mai ofertante sunt Bucureşti (436 anunţuri), Timişoara (117 anunţuri), Cluj-Napoca (99 anunţuri), Arad (60 anunţuri), Iaşi (56 anunţuri) şi Braşov (51 anunţuri). La fel ca şi în cazul altor domenii de activitate firmele caută angajaţi din toată ţara, astfel orice persoană interesată de o relocare poate opta pentru una din ofertele disponibile, în special dacă se află în oraşele din apropiere.

Oferta pentru domeniul financiar include şi joburi în străinătate: Polonia (15 anunţuri în Varşovia), Ungaria (8 oferte în Budapesta) şi Franţa (3 oferte în Menton).

În ceea ce priveşte candidaţii, companiile pot alege din rândul celor peste 426.000 de candidaţi cu experienţă în domeniul financiar şi care ocupă sau au ocupat poziţii de economişti (83.517), contabili (105.117), auditori (50.535), analişti financiari (86.131), ofiţeri credite (101.513).

Candidaţii cu studii şi experienţă în domeniul economic pot opta şi pentru joburile din domeniul administrativ/office jobs existând pe platforma BestJobs.eu 597 anunţuri pentru poziţia de asistent manager şi 1.263 pentru consilier/specialist suport sau call center.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
locuri de munca,
candidati,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.