O ţară care trăieşte din turism se pregăteşte pentru un număr crescut de refugiaţi din Orientul Mijlociu

Postat la 30 octombrie 2023 71 afişări

O ţară care trăieşte din turism se pregăteşte pentru un număr crescut de refugiaţi din Orientul Mijlociu

Cipru se pregăteşte pentru un număr mare refugiaţi din Orientul Mijlociu şi îşi sporeşte capacitatea de primire a străinilor, potrivit Reuters.

Cipru îşi extinde capacitatea de a găzdui refugiaţi, în timp ce se pregăteşte pentru un număr mare de persoane care fug de conflictul din Orientul Mijlociu, au declarat luni autorităţile.

Numărul solicitanţilor de azil care sosesc din Orientul Mijlociu a crescut în ultimii ani, dar în vară a scăzut. În octombrie numărul a început să crească.

Aproximativ 500 de sirieni au sosit pe insulă în ultimele nouă zile pe ambarcaţiuni care au pornit de pe coasta libaneză, un număr mai mare decât de obicei.

Cipru s-a bazat pe aprofundarea cooperării cu Beirut pentru a contribui la stoparea migraţiei ilegale prin interceptarea plecărilor din Liban. Dar, în contextul în care războiul dintre Israel şi Hamas face ravagii şi confruntările de la graniţa libaneză cu Israelul se intensifică, Cipru se teme că exodul ar putea lua amploare.

Insula se află la aproximativ 170 km vest de Liban, în punctul cel mai apropiat.

Autorităţile vor dubla capacitatea existentă de 1.000 de persoane a centrului său principal de primire, situat în apropiere de capitala Nicosia, a declarat Ministerul de Interne. De asemenea, Cipru a solicitat Uniunii Europene adăposturi şi ofiţeri bine antrenaţi pentru crizele cu refugiaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
orientul mijlociu,
refugiati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.