O primărie din România a vândut pădurea satului pentru a-şi achiziţiona autoturism de 35.000 de euro

Postat la 25 mai 2017 839 afişări

Primăria comunei Jitia a achiziţionat un autoturism 4×4, de ultimă generaţie, un Mitsubishi L200, cu toate dotările, care a costat 35.000 de euro.

O primărie din România a vândut pădurea satului pentru a-şi achiziţiona autoturism de 35.000 de euro

Primarul spune că autoturismul a fost cumpărat cu bani din exploatarea pădurii aflată în administrarea Primăriei Jitia. „Noi avem 600 de hectare de pădure pe care o exploatăm şi am folosit o parte din bani pentru această maşină, pentru că ne era folositoare. La noi sunt drumurile mai proaste şi, ca să ajungi de pe un deal pe altul, e nevoie de o maşină puternică. Are şi carlingă în spate, pentru eventuale transporturi de urgenţă. Avem o Dacia Papuc 4×4, dar s-a stricat. Nu am cumpărat maşina de capul meu. Întâi m-am consultat cu inspectorii de la Curtea de Conturi, care mi-au spus că s-ar putea să ni se impute suma dacă achiziţionăm un autoturism second hand“, ne-a spus primarul Ion Păun, scrie vrancea24.ro

 

Consilierii locali spun că nu au fost informaţi despre intenţia Primăriei de a cumpăra maşina. „Am aflat despre maşină, dar nu s-a discutat un minut despre lucrul acesta în vreo şedinţă de Consiliu Local. Abia aştept convocarea Consiliului pentru a cere explicaţii. Dacă primarul spune că banii s-au luat de la păduri, eu cred că se puteau face altceva cu banii, tot în zona pădurilor, pentru că există suprafeţe de plantat, de curăţat. Primăria mai are două maşini, deci nu asta era prioritatea“, ne-a precizat Adrian Lăptucă, consilier local în comuna Jitia.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.