O nouă zi de proteste în Rusia. Peste 1500 de susţinători ai lui Alexei Navalnîi şi soţia acestuia, Iulia, au fost reţinuţi

Postat la 31 ianuarie 2021 59 afişări

O nouă zi de proteste în Rusia. Peste 1500 de susţinători ai lui Alexei Navalnîi şi soţia acestuia, Iulia, au fost reţinuţi

Susţinătorii lui Alexei Navalnîi au ieşit duminică în stradă, iar peste 1500 de persoane, inclusiv Iulia Navalnaia, au fost reţinute.

Autorităţile ruse au luat măsuri înaintea mitingurilor planificate în sprijinul liderului opoziţiei Alexei Navalnîi.

Peste 4.000 de persoane au fost arestate în Rusia în timpul mitingurilor de săptămâna trecută.

UPDATE 13:20 Peste 1.500 de persoane au fost reţinute

Potrivit OVD-Info, numărul persoanelor arestate azi în Rusia a ajuns la 1502. Dintre aceştia, cei mai mulţi au fost arestaţi în Moscova (307), Krasnoyarsk (147) şi Vladivostok (117).

Şi soţia disidentului rus, Iulia Navalnaia, a fost reţinută. Aceasta participa la un protest neautorizat în Moscova, au declarat susţinătorii lui Navalnîi pe reţelele de socializare, conform Reuters

UPDATE 12:30 Peste 1.000 de persoane au fost reţinute

Potrivit OVD-Info, numărul persoanelor arestate azi în Rusia a ajuns la 1009. Printre aceştia se află şi un copil în vârstă de 12 ani, reţinut pe drum spre magazin, în oraşul Tver.

UPDATE 11:00 Poliţia a început să aresteze protestatari

Poliţia a închis complet centrul oraşelor Moscova şi Sankt Petersburg. Drept urmare, susţinătorii lui Navalnîi vorschimba locurile de întâlnire pentru participanţi.

La Moscova, în loc de Lubyanka şi Piaţa Staraya, manifestanţii se vor aduna la staţiile de metrou Krasnye Vorota şi Sukharevskaya, apoi vor mărşălui de-a lungul bulevardului Sakharov. La Sankt Petersburg, în loc de Nevsky Prospect, oamenii se adună în Piaţa Pionerskaya, lângă Teatrul Tineretului.

În Vladivostok, poliţia a împiedicat protestatarii să intre în centrul oraşului, forţându-i să se mute pe malul mării. Înregistrările video au arătat protestatarii scandând „Putin este un hoţ” în timp ce mergeau pe gheaţă la temperaturi de aproximativ -13 grade Celsius.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
retineri,
arestari,
moscova

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.