O nouă listare în lumea modei: Producătorul german de sandale Birkenstock explorează un IPO în SUA. Compania este evaluată la peste 8 miliarde de dolari

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 01 august 2023 20 afişări

O nouă listare în lumea modei: Producătorul german de sandale Birkenstock explorează un IPO în SUA. Compania este evaluată la peste 8 miliarde de dolari

Firma de private equity din spatele producătorului german de sandale Birkenstock ia în considerare listarea la bursă, eveniment ce ar putea avea loc în luna septembrie a acestui an, titrează Financial Times.

În cazul în care L Catterton se hotărăşte asupra listării, Birkenstock ar atrage o evaluare de peste 8 miliarde de dolari.

Listarea prefigurată ca fiind un succes va aduce L Catterton un randament extraordinar şi totodată grupului LVMH, investitor în firma de private equity.

La începutul acestei luni, retailerul online de produse de înfrumuseţare Oddity Tech, susţinut de L Catterton, a strâns peste 400 de milioane de dolari la listarea la bursa Nasdaq.

Birkenstock îşi are rădăcinile încă din 1774, iar în prezent angajează aproximativ 3000 de oameni, fabricând cea mai mare parte a produselor sale în Germania. Birkenstock comercializează sandale şi alte tipuri de încălţăminte pe care le vinde în peste 90 de ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Birkenstock,
IPO,
SUA,
listare,
LVMH,
L Catterton

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.