O donaţie istorică de 1 miliard de dolari elimină taxele de şcolarizare la un colegiu de medicină

Autor: Andreea Tobias Postat la 27 februarie 2024 65 afişări

O donaţie istorică de 1 miliard de dolari va elimina complet taxele de şcolarizare la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York. Colegiul a primit donaţia uriaşă din partea Dr. Ruth Gottesman, unul dintre foştii săi profesori.

O donaţie istorică de 1 miliard de dolari elimină taxele de şcolarizare la un colegiu de medicină

Donaţia a permis şcolii medicale să elimine complet taxele de şcolarizare pentru toţi studenţii, începând cu luna august a acestui an, relatează New York Times.

Dr. Gottesman, în vârstă de 93 de ani, a declarat că speră ca donaţia sa să contribuie la reducerea poverii financiare cu care se confruntă studenţii.

De asemenea, ea a spus că speră că va face şcoala medicală mai accesibilă celor care nu şi-o puteau permite anterior.

Jumătate din cea mai recentă promoţie de studenţi de la Einstein sunt newyorkezi, iar 59% sunt femei. Majoritatea studenţilor sunt persoane de culoare. De asemenea, studenţii de la Einstein absolvă cu datorii mai mari decât alţi studenţi la medicină de la şcolile din New York.

Donaţia Dr. Gottesman este una dintre cele mai mari de până acum pentru o instituţie de învăţământ din SUA.

Ea a primit banii de la răposatul ei soţ, David Gottesman, cunoscut sub numele de Sandy, care şi-a făcut averea investind în Berkshire Hathaway, conglomeratul multinaţional condus de miliardarul Warren Buffett.

Dr. Philip Ozuah, preşedintele şi directorul executiv al Montefiore Einstein, a declarat că este profund recunoscător Dr. Gottesman pentru acest cadou istoric. Donaţia ar putea schimba istoria asistenţei medicale, făcând accesul la educaţia medicală mai accesibil pentru toţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
colegiu,
donaţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.