Numărul miliardarilor din întreaga lume a ajuns la un nou record în 2015. Valoarea averilor lor a ajuns la 7700 de miliarde de dolari

Autor: Florin Casota Postat la 08 august 2016 787 afişări

Numărul miliardarilor din întreaga lume a ajuns la un nou record în 2015. Valoarea averilor lor a ajuns la 7700 de miliarde de dolari

Numărul miliardarilor din întreaga lume a crescut la 2,473 în 2015, un nou record, potrivit firmei de cercetare Wealth-X. Deşi clubul miliardarilor devine din ce în ce mai aglomerat, în lume există în continuare un singur miliardar la fiecare 2,95 milioane de oameni.

Zicala cum că cei bogaţi devin şi mai bogaţi pare a fi adevarată deoarece averea totală a miliardarilor a crescut cu 5,3% la 7700 de miliarde de dolari.

Finanţele încă este în continuare domeniul cel mai popular în rândul miliardarilor, dar de notat este faptul că numărul acestora din aceast domeniu a scăzut cu 5,5% şi valoarea averilor lor a scăzut cu 6,6%.

Asia este regiunea unde apar cei mai mulţi miliardari, numărul lor ajungând la 645 (creştere cu 15,2%), iar averea lor a crescut la 1690 de miliarde de dolari.

Cel mai întâlnit hobby printre miliardari este filantropia, adică 56,3% dintre miliardari donează bani pentru o cauză sau alta. Alte hobby-uri întâlnite printre miliardari sunt: călătoria, arta, politica şi iahting-ul.

Cash-ul este foarte important pentru cei mai bogaţi oameni de pe glob, aceştia preferând să vândă bunuri pentru a obţine lichidităţi.

Doar 8 femei au intrat anul trecut în acest club select. Clubul miliardarilor s-a extins cu 148 de nume noi, dintre care 140 de bărbaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.