Noua „Transalpina” din ţara noastră. Un nou drum superb din România a fost reabilitat complet după mai mult de 40 de ani în care a fost un dezastru

Postat la 23 noiembrie 2022 159534 afişări

Noua „Transalpina”  din ţara noastră. Un nou drum superb din România a fost reabilitat complet după mai mult de 40 de ani în care a fost un dezastru

Drumul judeţean Dieci-Dezna, un tronson în lungime de 11,3 kilometri, pe care nu s-a mai intervenit substanţial de peste 40 de ani va putea deveni un drum asemănător Transalpinei, după o investiţie de peste 4 milioane de euro, spune preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Drumul judeţean Dieci-Dezna este un tronson în lungime de 11,3 kilometri, pe care nu s-a mai intervenit substanţial de peste 40 de ani.

Anul trecut, Consiliul Judeţean Arad a început modernizarea drumului, printr-un proiect în valoare de peste 4 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean.

Cu acest drum, se vrea legarea staţiunii Moneasa de DN7 Arad-Deva, printr-o scurtătură prin care pune în valoare zona montană a judeţului Arad. Este un proiect important care vine în completarea drumului judeţean Juliţa-Mădrigeşti, de 29 km.

„Păstrând, desigur, proporţiile, de la Juliţa la Dezna vom avea un drum asemănător cu Transalpina, doar de interes judeţean, într-o zonă poate chiar mai pitorească. La prima vedere, un astfel de proiect poate genera nişte întrebări cu privire la oportunitate, întrucât drumul traversează comunităţi mici şi dispersate, însă tocmai caracterul pauper al acestor comunităţi pledează pentru nevoia unei legături rutiere care să le pună în valoare ecosistemul şi să faciliteze mobilitatea oamenilor din zonă înspre bazinele industriale ale judeţului. Această mobilitate nu doar că îi va ajuta pe arădenii din comunităţile periferice să acceadă mai uşor la un loc de muncă, ci va fi o contribuţie suplimentară la combaterea depopulării micilor comunităţi de pe traseu”, a spus preşedintele Iustin Cionca.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transalpina,
reabilitare,
drum

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.