Noile taxe pregătite de Guvern. Cine sunt românii vizaţi de impozitare | DOCUMENT

Postat la 04 septembrie 2023 258 afişări

Noile taxe pregătite de Guvern. Cine sunt românii vizaţi de impozitare | DOCUMENT

Noile taxe pregătite de Guvern au fost incluse în două proiecte trimise la Comisia Europeană, prin care România îşi propune să reducă deficitul bugetar. Unul din documente vizează reducerea cheltuielilor bugetare, iar celălalt modifică Codul Fiscal pentru a aduce mai mulţi bani la buget.

Noile taxe pregătite de Guvern. Cine sunt românii vizaţi de impozitare

Printre măsurile fiscale promise de Executiv se regăsesc majorări de TVA, creşteri de accize, un impozit special pe clădiri şi maşini cu valoare mare, o nouă taxă pentru companii, noi cote de impozitare pentru microîntreprinderi şi eliminarea scutirii de impozit pentru IT, industria alimentară şi agricultură, pentru veniturile brute care depăşesc 10.000 lei.

Chiar dacă nivelul de deficit bugetar asumat în faţa Comisiei Europene este de 4,4%, în documentul citat de Economedia, Guvernul prognozează un deficit de 6,84% din PIB până la sfârşitul anului 2024.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
document,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.