Noi declaraţii pro-Rusia venite de la Orban: Occidentul nu admite că Ucraina nu va câştiga războiul

Postat la 27 octombrie 2023 132 afişări

Noi declaraţii pro-Rusia venite de la Orban: Occidentul nu admite că Ucraina nu va câştiga războiul

Pentru experţii militari este evident că Ucraina nu va putea câştiga pe câmpul de luptă, doar politicienii occidentali nu îndrăznesc să admită acest lucru, a declarat premierul ungar Viktor Orban la Radio Kossuth, ştirea fiind reluată de agenţia rusă Ria Novosti.

„Este absolut evident că ucrainenii nu vor câştiga pe front. Toţi experţii militari vorbesc şi scriu, dar politicienii nu îndrăznesc să spună că au ales o strategie proastă”, a spus Orban.

Victoria forţelor armate ucrainene, potrivit lui Orban, li s-a părut politicienilor europeni un scenariu realist şi, atâta timp cât a fost aşa, au promis finanţare. Cu toate acestea, acum, potrivit lui Orban, o victorie militară pare de neatins.

Orban a adăugat că „ruşii nu vor pierde pe front” şi s-a declarat mândru că menţine dialogul cu Rusia.

Budapesta a blocat o tranşă de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina

Guvernul de la Budapesta continuă să facă jocurile Moscovei, iar după schimbarea puterii la Bratislava, are un aliat de npdejde în Europa în Slovacia.

Ungaria şi Slovacia au blocat un ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Liderii Ungariei şi Slovaciei s-au opus alocării unui nou pachet de ajutoare Ucrainei în valoare de 50 de miliarde de euro la summitul UE de la Bruxelles, a declarat pentru Politico o sursă informată din rândul diplomaţilor.

Potrivit acestuia, premierul ungar Viktor Orban a spus că sprijinul pentru Ucraina „nu funcţionează”.

Premierul slovac Robert Fico, la rândul său, s-a referit la problemele de corupţie din Ucraina, care interferează cu alocarea fondurilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
ucraina,
castigare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.