Niţu: Nu sunt probleme în cazul interceptărilor, vă asigur că ele sunt folosite la nivel naţional

Postat la 06 februarie 2014 41 afişări

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, că actualul Cod de procedură penală nu împiedică interceptările şi acestea sunt folosite la nivel naţional, precizând că în afara acestora sunt şi multe alte necorelări, pe care magistraţii le doresc clarificate cât mai urgent.

Niţu: Nu sunt probleme în cazul interceptărilor, vă asigur că ele sunt folosite la nivel naţional

 Tiberiu Niţu a spus, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, înaintea şedinţei Plenului, că, în numele procurorilor, şi-ar fi dorit ca în proiectul de ordonanţă de urgenţă aprobat miercuri de Guvern, să fie cuprinse mai multe dispoziţii.

"Cele două coduri sunt perfectibile. În ceea ce priveşte caracterul de urgenţă, admit că noi, procurorii, avem un temperament mai pragmatic şi ne-am fi dorit ca de urgenţă să fie mai multe dispoziţii cuprinse în proiectul de ordonanţă de urgenţă ce a fost aprobat ieri (miercuri - n.r.)", a adăugat Niţu.

Procurorul general al României a mai spus că ceea ce a fost postat pe site-ul CSM ca fiind voinţa Plenului sunt dispoziţii pe care magistraţii le-am fi dorit cuprinse în Ordonanţa de Urgenţă.

Tiberiu Niţu a susţinut că actualul Cod de procedură penală nu împiedică interceptările, dar în afară de aceste interceptări, sunt şi multe alte necorelări, pe care magistraţii le doresc rezolvate urgent.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nitu-nu-sunt-probleme-in-cazul-interceptarilor-va-asigur-ca-ele-sunt-folosite-la-nivel-national-12031021
12031021
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.