Nicuşor Dan: Poliţia Locală a amendat proprietarul din Parcul IOR cu 35 de milioane de euro

Autor: Petru Mazilu Postat la 31 octombrie 2023 99 afişări

Nicuşor Dan: Poliţia Locală a amendat proprietarul din Parcul IOR cu 35 de milioane de euro

Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a anunţat că Poliţia Locală a  amendat proprietarul din Parcul IOR cu 35 de milioane de euro.

Amenda a fost stabilită în baza unui articol care penalizează schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde cu o sumă între 1000 şi 2.000 lei pe metrul pătrat, potrivit primarului.

„Aici am avut de a face cu o bătaie de joc la adresa cetăţenilor şi a interesului public, care în sfârşit este penalizată de autoritatea publică, care trebuie să apere interesele cetăţeni”, a explicat primarul Nicuşor Dan.

Edilul şef a mai spus că, probabil, decizia va fi contestată în instanţă.

„Evident că ea va fi contestată (...) El poate să plătească jumătate din minim în 15 zile. Adică 500 de lei pe metrul pătrat, adică 9 milioane de euro, probabil nu o va face şi va contesta în instanţă. Până când se judecă contestaţia, amenda nu se plăteşte”, a adăugat primarul Dan.

De asemenea, Nicuşor Dan a vorbit despre posibila retrocedare a terenului din Parcul IOR.

„În ceea ce priveşte partea de proprietate, există de asemenea o analiză foarte amănunţită pe care am făcut-o şi marea problemă este că, într-un litiu în care municipiul a fost parte, care a avut trei cicluri procesuale la Înalta Curte de Casatie s-a stabilit opozabil şi faţă de primarul Municipiului şi faţă de primăria Sectorului 3 că aici nu este parc (...) Nu vreau să comentez pe acţiunea prefectului, vreau să vă informez că, la fel cu mare tam-tam, în urmă cu un an, un an şi jumătate, prefectul Greblă a atacat actele de retrocedare pentru parcul Bordei şi instanţa le-a respins ca tardive, a considerat că instituţia prefectului cunoştea încă din anii 2005 sau 2003, nu ştiu când a fost retrocedarea, cunoaştea dispoziţia de retrocedare şi dacă voia trebuia să acţioneze atunci (...) În acelaşi timp, suntem în contact cu ONG-urile şi sperăm ca cineva care nu are în spate toată această istorie procesuală să reuşească să anuleze dispoziţia de retrocedare. Eu îmi doresc ca dispoziţia de retrocedare să fie anulată, dar pentru asta trebuie să fie cineva care trebuie să îşi asume şi eventuala plată a taxei de timbru şi eventuale cheltuieli de judecată”, a precizat Nicuşor Dan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amendă,
primar,
ior

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.