Nicuşor Dan: Eliminarea aplicaţiilor de taxi se poate traduce în abuz în serviciu

Postat la 21 februarie 2018 136 afişări

Deputatul Nicuşor Dan a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Primăria Capitalei ar urma să introducă pe ordinea de joi a şedinţei CGMB un proiect care ar interzice aplicaţiile de taxi. Potrivit acestuia, această interzicere „intră în sfera abuzului în serviciu”.

Nicuşor Dan: Eliminarea aplicaţiilor de taxi se poate traduce în abuz în serviciu

„Şi în campania electorală, şi în apariţiile publice, şi acum, în proiectul de buget, primarul general vorbeşte de conceptul de smart city. Asta înseamnă folosirea tehnologiilor inovative în uşurarea vieţii cetăţenilor, şi e comic, pentru că proiectul de taximetrie face exact invers. Pentru că aplicaţiile, care pun în legătură firmele de taximtrie cu clienţii urmează să devină ilegale, dacă regulamentul va fi votat”, a declarat Nicuşor Dan.

 

Potrivit deputatului, aplicaţiile nu ar avea nevoie de aprobări speciale din partea autorităţilor.

 

„Practic, noi bucureştenii ne-am întoarce la sistemul prin care sunăm la diferite numere până avem norocul să ne răspundă o operatoare şi eventual să avem norocul să prindem un taxi disponibil. Dincolo de asta avem şi două probleme de lege. Mai întâi există o directivă europeană, care se numeşte prescurtat TRIS, şi care are numărul 1535/2015, care spune în esenţă că pentru produse ale societăţilor informaţionale, cum sunt aceste aplicaţii, nu trebuie să ai nicio aprobare prealabilă din partea statului, ele fiind pur şi simplu nişte aplicaţii care fac legătura între furnizor şi clienţi, care, evident, trebuie să plătească impozite pentru activitate (...) Am făcut o sesizare în acest sens la Ministerul Economiei şi aştept un răspuns. Sper că oamenii din CGMB să respecte legea, altfel ţine de abuzul în serviciu”, susţine Nicuşor Dan.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.