Cine este bugetarul român cu cel mai mare salariu

Postat la 21 februarie 2018 631 afişări

Cristina Neagu (29 de ani) primeşte 22.000 de euro în fiecare lună de la CSM Bucureşti. Interul stânga se uită, astfel, de sus la vedetele de la FCSB, e depăşită doar de Ibrahima Balde (CFR Cluj) în topul celor mai bine plătiţi sportivi din România şi are cel mai mare salariu al unui bugetar român.

Cine este bugetarul român cu cel mai mare salariu

Venită la Bucureşti în luna aprilie a anului trecut cu obiectivul declarat de a câştiga Liga Campionilor cu o echipă românească, Cristina Neagu încasează 101.649 de lei în fiecare lună, echivalentul a 22.000 de euro, anunţă site-ul tolo.ro, care scrie că salariul brut al celei mai valoroase handbaliste a României se ridică la 120.962 de lei pe lună. Remunerată dintr-un buget care se ridică la aproximativ 15 milioane de euro pe an, de cinci ori mai mare decât cel de la înfiinţarea secţiei de handbal de la CSM Bucureşti, Cristina e cel mai bine plătit bugetar de către statul român. Conform sursei mai sus citate, Traian Halai, preşedintele EximBank, primeşte un venit lunar brut de 137.585 de lei, dar venitul net e mai mic decât al handbalistei.

Prin comparaţie, Neagu câştiga aproximativ 15.000 de euro pe lună la Buducnost Podgorica, echipa de la care a venit la CSM Bucureşti, iar în acest moment este cea mai bine plătită jucătoare a lumii, peste Nora Mork (240.000 de euro pe an la Gyor) şi Alexandra Lacrabere (205.000 de euro pe an la Vardas Skopje). În plus, CSM Bucureşti a transferat-o şi pe Andrea Lekici, căpitanul naţionalei Serbieim pe un salariu de peste 205.000 de euro pe an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.