NEWS ALERT Cutremur cu magnitudinea 7,6 în Japonia. Valurile tsunami au început să lovească coasta niponă. / "EVACUAŢI" este mesajul afişat de televiziunea naţională

Postat la 01 ianuarie 2024 133 afişări

NEWS ALERT  Cutremur cu magnitudinea 7,6 în Japonia. Valurile tsunami au început să lovească coasta niponă. / "EVACUAŢI" este mesajul afişat de televiziunea naţională

Un cutremur cu magnitudinea 7,6 a lovit luni Japonia, a anunţat postul public de televiziune NHK, citat de Reuters. Agenţia meteorologică japoneză a emis o alertă de tsunami.

UPDATE Valurile tsunami au ajuns în unele zone de coastă, a anunţat postul public de televiziune NHK.

Magnitudinea cutremurului, de 7,6 grade, este cea mai mare înregistrată în Peninsula Noto din prefectura Ishikawa de la începutul înregistrărilor, în 1885, potrivit Agenţiei Meteorologice din Japonia.

De asemenea, un oficial al agenţiei spune că alerta de tsunami emisă anterior a fost prima alertă majoră de acest fel din martie 2011, când Japonia a fost lovită de unul dintre cele mai puternice cutremure înregistrate vreodată în lume.

El adaugă că există un risc tot mai mare de alunecări de teren şi incendii în zonele afectate.

UPDATE Japonia, primele informaţii despre centralele nuclerare ce s-au aflat aproape de epicentrul cutremurului

UPDATE Cutremurul mare a fost urmat de numeroase replici. Un total de 21 de cutremure cu magnitudinea peste 4,0 au lovit Japonia.

UPDATE Locuitorilor din zona de coastă Noto, în prefectura Ishikawa, li s-a cerut "să se evacueze imediat către zone mai înalte", a anunţat postul naţional de televiziune NHK. Autorităţile au avertizat că în Noto vor fi valuri de până la 5 metri înălţime. De asemenea, au emis avertizări de tsunami pentru prefecturile vecine Niigata şi Toyama, unde au spus că valurile ar putea ajunge la 3 m.

Televiziunea publică a afişat "EVACUAŢI" cu litere mari, îndemnând locuitorii să se refugieze pe terenuri mai înalte, în ciuda vremii de iarnă.

Cel mai mare operator de energie nucleară din ţară, Kansai Electric, a declarat că nu a existat "nicio anomalie" la centralele nucleare din zona afectată.

Avertizare de tsunami

Agenţia meteorologică japoneză a emis o alertă de tsunami de-a lungul regiunilor de coastă vestice ale prefecturilor Ishikawa, Niigata şi Toyama.

Se crede că tsunami de până la 5 metri înălţime ar putea ajunge la Noto, în prefectura Ishikawa, potrivit agenţiei meteorologice.

Valuri de peste 1 metru înălţime au lovit coasta oraşului Wajima din prefectura Ishikawa, a raportat NHK.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tsunami,
cutremur,
japonia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.