"Ne urăsc şi ne ucid, dar nimeni nu vrea să ne protejeze". Lideri ai partidelor europene o acuză pe Merkel că are mâinile "pătate de sânge"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 23 decembrie 2016 4715 afişări

"Ne urăsc şi ne ucid, dar nimeni nu vrea să ne protejeze". Lideri ai partidelor europene o acuză pe Merkel că are mâinile "pătate de sânge"

Mai mulţi lideri de extremă dreapta au acuzat-o pe Angela Merkel că are mâinile pătate de sânge, ca urmare a atentatelor de luni din Berlin.

Geert Wilders, liderul Partidului Olandez al Libertăţii, a publicat pe Twitter o fotografie provocatoare la adresa cancelarului german, în care aceasta apare cu palmele pline de sânge. Fotografia a fost însoţită de mesajul "Ne urăsc şi ne ucid. Nimeni nu ne protejează. Liderii noştri ne trădează. Avem nevoie de o revoluţie politică."

Partidele de extremă dreapta din Germania au acuzat-o şi ei politica "braţelor deschise" a lui Merkel, amintind că ea a spus că teroriştii nu vor ameninţa libertatea în Germania.

Geert Wilders a fost condamnat, la începutul acestei luni, pentru incitare la ură şi discriminare în urma unui incident din anul 2014, când susţinătorii acestuia au început să scandeze "Mai puţini! Mai puţini! Mai puţini!" cu referire la imigranţii marocani din Olanda. Zâmbitor, Wilders a concluzionat "vom avea grijă de acest lucru", scrie agenţia de ştiri Reuters.

"Indiferent de verdict, voi continua să spun adevărul despre problema marocană, niciun judecător, politician sau terorist nu mă va opri", a scris Wilders pe Twitter înainte de pronunţarea verdictului.

Sursa: Daily Mail

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.