Mutare în contradicţie cu SUA: O ţară europeană anunţă că nu va exclude Huawei din reţeaua 5G

Postat la 26 septembrie 2019 72 afişări

Norvegia nu intenţionează să blocheze Huawei Technologies din China în construirea reţelei de telecomunicaţii 5G a ţării, a declarat ministrul Nikolai Astrup, potrivit Reuters.

Mutare în contradicţie cu SUA: O ţară europeană anunţă că nu va exclude Huawei din reţeaua 5G

Decizia ar putea pune Norvegia în contradicţie cu SUA, aliata din NATO, care a cerut aliaţilor să nu folosească echipemante Huawei pentru construcţia reţelei 5G.

"Aceasta nu este o opţiune discutabilă", a declarat ministrul cabinetului, Nikolai Astrup, într-un interviu. „Avem un dialog bun cu companiile în materie de securitate, de altfel este responsabilitatea companiilor să-şi aleagă furnizorii. Nu avem nicio interdicţie împotriva furnizorilor din Norvegia ”, a mai spus acesta.

Statele Unite au lansat o recomandare ţărilor aliate să nu folosească echipamente Huawei la realizarea noilor reţele 5G pe fondul temerilor că firma chineză este implicată în acţiuni de spionaj.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
huawei,
retea,
sua,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.