MTS: Sedii gratuite pentru federaţii, iar baza sportivă de la Arcul de Triumf intră în renovare

Autor: Leila Bolat Postat la 27 august 2015 65 afişări

Un proiect de hotărâre de Guvern prin care se dau în folosinţă un titlu gratuit o serie de imobile proprietate a statului, aflate în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, către 28 de federaţii a fost adoptat miercuri, se arată într-un comunicat al MTS remis agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, a fost aprobată propunerea MTS cu privire la revocarea dreptului de folosinţă gratuită al Federaţiei Române de Rugby asupra bazei sportive de la Arcul de Triumf pentru a putea fi inclusă în lista bazelor sportive ce vor fi reabilitate, renovate şi dezvoltate.

"Propunerile de acte normative făcute de Ministerul Tineretului şi Sportului, la şedinţa de Guvern din această săptămână, vizează întărirea pilonilor doi şi trei din Strategia de Dezvoltare a Sportului în România şi anume dezvoltarea sportului de performanţă şi a Infrastructurii Sportive. Prin darea în folosinţă cu titlu gratuit a sediilor unor federaţii pentru 10 ani urmărim să punem încă o cărămidă la construcţia unor federaţii sportive mai abilitate, mai puternice şi mai autonome din punct de vedere financiar. Bineînţeles, mai este mult de muncă până când vom avea în România Federaţii Sportive care să depindă într-o foarte mică măsură de subvenţiile de stat, însă schimbările mari încep cu paşi mici şi nu mai e timp de aşteptat! Mă bucur, de asemenea, că am reuşit alături de colegii din Guvern să aprobăm H.G.-ul referitor la baza sportivă de Rugby de la Arcul de Triumf pentru a putea demara procesul de reabilitare şi dezvoltare a obiectivelor de infrastructură sportivă", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.

Ministerul Tineretului şi Sportului găzduieşte sediile a 28 de Federaţii Sportive Naţionale în sediul din Vasile Conta nr. 16 şi alte sedii din Bucureşti. În urma şedinţei de Guvern din 26 august, folosinţa acestor spaţii este dată federaţiilor cu titlu gratuit pe o perioadă determinată de zece ani.

Baza sportivă de la Arcul de Triumf, gestionată de Federaţia Română de Rugby, face parte din lista bazelor naţionale sportive de importanţă strategică şi va intra din această toamnă în proces de renovare şi dezvoltare. Bugetul alocat acestui proiect este de aproximativ 20 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FEDERAŢII,
SEDII,
/actualitate/mts-sedii-gratuite-pentru-federatii-iar-baza-sportiva-de-la-arcul-de-triumf-intra-in-renovare-14691096
14691096
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.