Motivul pentru care un restaurant a oferit mâncare gratuită de Crăciun

Postat la 26 decembrie 2016 702 afişări

Motivul pentru care un restaurant a oferit mâncare gratuită de Crăciun

Un restaurant cu specific turcesc, detinut de antreprenori musulmani, din Londra, ofera mancare gratuita de Craciun pentru oamenii strazii si pentru batranii singuri. "Nimeni nu ar trebui sa manance singur de Craciun", au declarat, pentru CNN, proprietarii localului care pune in practica aceasta idee.

 

Restaurantul, numit Shish, este amplasat intr-una din suburbiile Londrei, iar ideea le-a venit proprietarilor in urma cu circa o luna, cand o batrana din vecini a venit in local pentru a cere ajutor: una dintre ferestrele casei sale se blocase si nu o putea deschide.

 

Personalul restaurantului nu a stat pe ganduri si a ajutat-o. A doua zi, batrana s-a intors sa le multumeasca, si pe parcursul discutiilor a marturisit ca urma sa-si petreaca sarbatorile de iarna de una singura. Situatia batranei i-a amintit proprietarului, Serdar Kigili, de mama sa, ramasa in Turcia, pe care nu o mai vazuse de cinci ani. Ca urmare, echipa de management a restaurantului a pus la cale un plan si a afisat pe usa de la intrarea in local acest anunt: "Nimeni nu ar trebui sa manance singur de sarbatori, Veniti la noi si va vom tine companie. Trei feluri de mancare vor fi servite gratuit intre 12 si 18. Este binevenit orice om al strazii si orice batran."

 

Postarea de pe adresa de Facebook a restaurantului a fost share-uita de peste 1.000 de ori si a fost o sursa de inspiratie pentru alti circa 25 de voluntari care au luat decizii similare, de a-I ajuta pe altii in aceasta perioada din an. "Nu este o actiune legata de religie, cultura sau limba. Este vorba despre comunitate", a declarat Irfan Can Genc, unul dintre managerii restaurantului, pentru CNN.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restaurant,
mancare,
craciun,
gratuit,
strada,
oameni,
refuz,
ajutor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.