Motivul pentru care iese Marea Britanie din Uniunea Europeană. Adevărul despre Brexit

Postat la 28 iunie 2016 32590 afişări

Ce spune Angela Merkel despre ieşirea Marii Britanii din UE

Motivul pentru care iese Marea Britanie din Uniunea Europeană. Adevărul despre Brexit
Uniunea Europeană pierde 17% din PIB-ul său prin plecarea Marii Britanii, astfel încât nu mai poate rivaliza cu blocul asiatic şi nici cu cel al SUA. PIB-ul UE cu Marea Britanie a fost în 2015 de circa 15.000 mld. euro, dar fără este la circa 12.500 miliarde de euro, departe acum de cel al SUA, de 16.000 mld. euro sau de cel al blocului asiatic unde numai China, Japonia, India şi Indonezia împreună fac tot circa 16.000 mld. euro.

 

Marea Britanie însă nu îşi poate trăda geografia şi va rămâne de văzut cum va putea fi mai apropiată comercial sau instituţional de alte spaţii economice decât cel al UE, mult mai îndepărtate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
uniunea europeana
/actualitate/motivul-pentru-care-iese-marea-britanie-din-uniunea-europeana-adevarul-despre-brexit-15509652
15509652
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.