Motivul incredibil pentru care şoferii UPS nu virează niciodată la stânga

Autor: Florin Casota Postat la 17 aprilie 2017 6100 afişări

Cu o flotă sute de mii de maşini, dube, tractoare şi motociclete, UPS este unul dintre cele mai eficiente servicii de curierat din lume, iar de-a lungul istoriei au dezvoltat un sistem de transport eficient. Ar putea părea ciudat, dar curierii UPS nu aleg tot timpul cel mai scurt drum către destinaţie, scrie Quartz.

Motivul incredibil pentru care şoferii UPS nu virează niciodată la stânga

Compania oferă fiecărui şofer o rută specifică de urmat care include şi o condiţie: şoferii nu trebuie să vireze la stânga decât dacă este absolut necesar. Asta înseamnă că uneori rutele să fie mai lungi decât trebuie. De ce?

Statisticile arată că atunci când se virează stânga se consumă mai mult combustibil, se aşteaptă mai mult în trafic pentru că trebuie să dai prioritate şi astfel se pierde mai mult timp şi mai mult combustibil.

Studiile companiei arată că virajele la dreapta nu sunt numai mai sigure, dar şi mai eficiente. Prin alegerea traseelor şi eliminarea timpului petrecut la semafoare pentru a se încadra să vireze la stânga, şoferii UPS au câştigat peste 37 de milioane de litri de combustibil, automobilele companiei emit cu 22,000 de tone mai puţin dioxid de carbon şi livrează cu 350.000 de pachete pe zi. Traseele dintre punctul de pornire şi destinaţie sunt realizate  pe calculator, de către un program software, care calculează în aşa fel încât camionul să vireze doar la dreapta

Chiar şi celebrii Mythbusters au testat ideea şi s-a dovedit a fi adevărat. Consumi mai puţin combustibil, chiar dacă mergi mai mult. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.