Moldova se pregăteşte pentru apărare. Rachetele HIMARS, filmate în timp ce erau transportate la graniţă

Postat la 27 februarie 2023 1192 afişări

Moldova se pregăteşte pentru apărare. Rachetele HIMARS, filmate în timp ce erau transportate la graniţă

Presa ucraineană raportează activitate militară depistată la graniţa dintre România şi Moldova.

O coloană alcătuită dintr-un lansator HIMARS MLRS de fabricaţie americană şi alte cinci sisteme de tunuri antiaeriene Gepard fabricate în Germania a fost filmată în România.

Potrivit presei ruse, acestea s-ar îndrepta către graniţa cu Moldova. Maia  Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a solicitat recent sisteme de apărare antiaeriană din cauza ameninţărilor Rusiei.

Între timp, armata ucraineană va fi pregătită să lanseze o contraofensivă în primăvară.

Reprezentantul Direcţiei Principale de Informaţii, Vadym Skibitsky, a spus că unul dintre obiectivele Ucrainei va fi o încercare de „a crea o pană în frontul rus din sud - între Crimeea şi Rusia continentală”.

Trupe ucrainene au fost amplasate la graniţa cu Moldova pentru a preîntâmpina un atac rusesc asupra republicii din partea trupelor ruse din Transnistria.

Şeful republicii nerecunoscute din Transnistria, Vadim Krasnoselsky, a comentat informaţiile ministerului rus al Apărării despre potenţialele provocări ale forţelor armate ucrainene.

Nu există niciun pericol real pentru Transnistria din Ucraina, deşi situaţia la graniţă este tensionată, a comentat acesta.

Între timp, Germania a furnizat Ucrainei un nou lot de echipamente, inclusiv şase straturi de poduri de rezervoare Biber şi opt camioane Zetros de mare capacitate. Aceasta rezultă din lista actualizată de arme publicată de guvernul german pe care Berlinul le-a transferat sau intenţionează să le furnizeze Kievului.

Anterior, autorităţile germane au furnizat deja Ucrainei trei unităţi Biber şi 20 de unităţi Zetros. Lista actualizată include, de asemenea, 20.000 de truse de prim ajutor şi 10 plase de camuflaj de iarnă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
granita,
moldova

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.