Mirela Bordea îl înlocuieşte temporar pe Omer Tetik la şefia Credit Europe Bank

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 15 mai 2013 227 afişări

Mirela Bordea, actualmente Chief Control Officer al Credit Europe Bank România, va exercita atribuţiile de CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al băncii până la numirea de către CA a unui nou preşedinte în locul lui Omer Tetik.

Mirela Bordea îl înlocuieşte temporar pe Omer Tetik la şefia Credit Europe Bank

Tetik a fost desemnat director general al Băncii Transilvania, cu începere de la 1 iunie, având mandat până în decembrie 2016.

"Închei această etapă profesională cu satisfacţia că am participat la construirea unei organizaţii flexibile, dinamice, cu o bună perspectivă pe piaţa bancară locală. Am dezvoltat în această perioadă proiecte care sunt acum o referinţă, alături de colegi ale căror viziune, competenţă şi entuziasm m-au inspirat. Aceste lucruri mă determină să cred că organizaţia are capacitatea de a răspunde cu succes oricăror provocări viitoare", a declarat Omer Tetik.

El a făcut parte din conducerea executivă a Credit Europe Bank începând din 2000 si a condus de-a lungul timpului diviziile Trezorerie, Instituţii financiare, Retail banking si Carduri. În 2009 a fost promovat vicepreşedinte, iar în 2010 preşedinte al băncii şi al CA.

Banca "doreşte să mulţumească d-lui Omer Tetik pentru contribuţiile importante la succesul băncii, aduse de-a lungul celor 13 ani petrecuţi în cadrul companiei", a declarat Bogdan Pleşuvescu, vicepreşedinte şi coordonator al activităţii de PR din Credit Europe Bank.

Mirela Bordea a lucrat din 1992 în Banca de Credit Industrial şi Comercial, instituţie care după preluarea de către grupul turc Fiba în 2000 avea să se transforme în Finansbank, iar din 2007 în Credit Europe Bank.

Credit Europe Bank România este deţinută de conglomeratul Fiba Group, controlat de miliardarul turc Husnu Ozyegin. La finele anului trecut, Credit Europe ocupa locul 15 în sistemul bancar românesc, cu active de 1,16 mld. euro şi o cotă de piaţă de 1,4%. din România. Banca a încheiat anul trecut cu o pierdere de aproape 32 mil. euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mirela-bordea-il-inlocuieste-temporar-pe-omer-tetik-la-sefia-credit-europe-bank-10878647
10878647
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.