Ministrul israelian de Externe, despre decizia Suediei: Orientul Mijlociu este mai complicat decât asamblarea mobilei Ikea

Autor: Mihai Draghici Postat la 30 octombrie 2014 47 afişări

Decizia Suediei de a recunoaşte statul "Palestina" este "nefericită" şi va avea ca efect intensificarea extremismului, consideră ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, spunând ironic că situaţia din Orientul Mijlociu este "mai complicată decât montarea mobilei Ikea", relatează AFP.

"Este o decizie nefericită care va consolida poziţia extremiştilor şi politica de refuz a palestinienilor", a subliniat Lieberman.

"Iniţiativa Suediei provoacă daune majore şi nu are nicio utilitate", a insistat şeful diplomaţiei israeliene.

"Guvernul suedez trebuie să înţeleagă că relaţiile din Orientul Mijlociu sunt mai complicate decât montarea mobilei Ikea, astfel că trebuie acţionat cu responsabilitate şi sensibilitate", a adăugat Lieberman.

Ministrul suedez de Externe, Margot Wallström, a anunţat joi că Suedia recunoaşte statul "Palestina".

Lieberman a reiterat că statul palestinian poate fi recunoscut abia după finalizarea negocierilor între Israel şi Autoritatea Palestiniană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISRAEL,
SUEDIA,
PALESTINIENI
/actualitate/ministrul-israelian-de-externe-despre-decizia-suediei-orientul-mijlociu-este-mai-complicat-decat-asamblarea-mobilei-ikea-13480114
13480114
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.