Ministrul Energiei: Am reuşit să reducem de la 120.000 la 60.000 numărul consumatorilor deconectaţi de la curent din cauza zăpezilor

Autor: Dan Straut Postat la 23 aprilie 2017 67 afişări

„În ultimele 24 de ore, am reuşit să reducem de la 120.000 la 60.000 numărul consumatorilor deconectaţi de la curent din cauza condiţiilor meteorologice extreme”, a declarat duminică ministrul Energiei, Toma Petcu, după întrunirea unei noi şedinţe a comandamentului special .

Comandamentul din cadrul Dispeceratului Energetic Naţional a fost convocat şi duminică, pentru a treia oară după şedinţele de vineri şi sâmbătă.

„În judeţul Galaţi, numărul consumatorilor deconectaţi a scăzut de la 60.000 la 30.000, în Vaslui de la 50.000 la 22.000, în Bacău au fost 3.000, dar până deseară nu va mai fi niciunul deconectat, în Vrancea au fost 1.600 din care se vor rezolva peste 1.000 în această seară şi restul în cursul zilei de mâine, iar în judeţele Iaşi şi Brăila nu mai avem niciun consumator deconectat”, a spus Toma Petcu.

Ministrul Energiei a precizat că instituţia va demara o analiză pentru a determina şi cauzele tehnice ale acestor avarii, „dincolo de condiţiile meteorologice”. Toma Petcu a reamintit că situaţia înregistrată în 21 aprilie a fost cu mult mai gravă decât cea înregistrată în vârful din această iarnă.

Vineri, ministrul Energiei a dispus convocarea Comandamentului din cadrul Dispeceratului Energetic Naţional „până când toate gospodăriile afectate în prezent vor fi reconectate la reţea”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ENERGIE,
ELECTRICITATE,
ZĂPADĂ ÎN APRILIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.