Miniştrii PSD rămân pe prima poziţie ca număr total de menţionări în media

Autor: Andreea Tobias Postat la 08 decembrie 2022 46 afişări

Miniştrii PSD rămân pe prima poziţie ca număr total de menţionări în media din România, dar cel mai mediatizat ministru este Bogdan Lucian Aurescu (PNL).

Miniştrii PSD rămân pe prima poziţie ca număr total de menţionări în media

Miniştrii cabinetului Ciucă sunt citaţi în 64.477 de materiale, astfel: echipa de miniştri PSD ocupă locul întâi cu cele mai multe menţiuni în presa scrisă, online, radio şi TV, urmată de echipa de miniştri PNL şi UDMR. Referinţele îi citează în calitate de miniştri ai cabinetului Ciucă, conform unui studiu mediaTRUST.

Miniştrii PSD au înregistrat 30.644 de menţiuni, dar miniştrii PNL recuperează diferenţa şi sunt citaţi în 25.836 de materiale, cea mai mare vizibilitate în media din ultimele 4 luni. Miniştrii UDMR au fost menţionaţi în 7.997 materiale - presă scrisă, presă online, radio şi TV, cu o uşoară creştere faţă de luna precedentă.

La nivelul audienţei pe toate mediile, presă scrisă, online, radio şi TV, în perioada 1-30 noiembrie 2022, miniştrii PSD ocupă prima poziţie. Conform calculelor, fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PSD de peste 33 ori de ori pe lună (ajungând la 556,245,779 de contacte), urmaţi de miniştrii PNL, ceea ce se traduce prin faptul că audienţa însumată a informaţiilor despre aceştia a ajuns la fiecare român de 23 de ori într-o lună (397,475,591 contacte). De asemenea, fiecare român a putut auzi mesajele UDMR de aproape 9 ori în cursul lunii noiembrie (146,800,341 contacte).

Marius-Constantin Budăi este cel mai mediatizat ministru PSD în presa scrisă în perioada monitorizată, 1-30 noiembrie 2022, înregistrând 146 referinţe în presa scrisă. Materialele în care acesta a fost menţionat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum şi activitatea în calitate de ministru al Muncii şi Solidarităţii sociale. Acesta a înregistrat vârful de vizibilitate în data de 22 noiembrie 2022, cu materiale despre evoluţia reformei pensiilor speciale dar şi despre propunerea de majorare a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, de la 2.550 lei la 3.000 lei.

Sorin Mihai Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii din partea PSD, se clasează pe poziţia a doua şi înregistrează 144 menţiuni în presa scrisă, cu 16 mai puţine decât în luna octombrie. În perioada monitorizată, vârful vizibilităţii ministrului PSD s-a înregistrat în 2 şi 11 noiembrie 2022, cu materiale în publicaţiile scrise despre declaraţiile lui Sorin Grindeanu despre faptul că CFR infrastructură a finalizat lucrările la 19 linii de cale ferată din port, iar până la jumătatea lunii noiembrie va finaliza reparaţiile la alte 16 dar şi despre asigurările date de acesta că ”anul viitor vom ajunge la mai bine de 100 de kilometri de autostradă”.

Angel Tîlvăr, noul ministrul al Apărării, a fost citat în 118 materiale în presa scrisă, Adrian Câciu a fost citat de 93 de ori, Gabriela Firea apare menţionat în 110 materiale, în timp ce Petre Daea şi Alexandru Rafila au fost citaţi de 108 respectiv 105 de ori. Adrian CÂCIU a fost citat în 65 de materiale.

În ce priveşte PNL, Virgil-Daniel Popescu, ministrul Energiei, este citat în 159 de publicaţii scrise, cu 18 mai multe materiale decât în octombrie. Trendul ascendent al vizibilităţii ministrului energiei este evident înepând cu data de 11 noiembrie 2022, în contextul aprobării celor 2 ordonanţe una privind facturarea energiei electrice la consumatorii finali, în timp ce o alta reglementează piaţa până în 2025.

Lucian Nicolae Bode, ministrul Afacerilor Interne din partea PNL, înregistrează 131 de materiale în presa scrisă. Vârful vizibilităţii se înregistrează în data de 25 noiembrie, cu materiale privind teza de doctorat a ministrului de Interne, care va fi analizată din nou de Comisia de etică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, după ce Emilia Şercan a publicat o analiză în care a scris că demnitarul a plagiat cel puţin 18, 5% din teză, nu doar 2,95%, atât cât a apreciat la prima analiză, comisia de etică a universităţii clujene.

Bogdan Lucian Aurescu, ministrul Afacerilor externe înregistrează 125 materiale în presa scrisă monitorizată. Materialele în care acesta a fost menţionat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum şi activitatea în calitate de ministru al Afacerilor externe. Vârful audienţei este înregistrat în data de 28 şi 29 noiembrie 2022, în contextul Reuniunii NATO la Bucureşti.

Ligia Deca este menţionată în presa scrisă în 93 de materiale, Marian-Cătălin Predoiu şi Ioan Marcel Boloş sunt citaţi în 49 respectiv 45 de materiale, Constantin-Daniel Cadariu a avut 39 menţiuni în presa scrisă, iar Sebastian-Ioan Burduja a fost menţionat în 28 de materiale.

UDMR se remarcă prin ministerul Sportului, reprezentat prin Carol-Eduard Novak, cu 45 de menţiuni în presa scrisă din România în perioada 1-30 noiembrie 2022. Vârful de vizibilitate este în data de 25 noiembrie 2022, în contextul conferinţei de la sediul Prefecturii din Galaţi, în care ministrul a prezentat programul "Strategie Naţională pentru Sport", scopul acestuia fiind acela de a creşte numărul de practicanţi de sport şi, totodată, de a fi obţinute rezultate mai bune la Jocurile Olimpice din 2032.

Pe locul al doilea se situează ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Barna Tanczos, cu 19 de materiale în presa scrisă şi un vârf al vizibilităţii în 3 şi 28 noiembrie. Acesta a fost menţionat în contextul investiţiilor care urmează a se face prin PNRR, pentru piste de biciclete în sate fără drumuri asfaltate.

Pe următoarea poziţie se situează Attila-Zoltán Cseke, cu 10 articole în presa scrisă. Kelemen Hunor este citat în 3 materiale în cursul lunii noiembrie.

Marius-Constantin Budăi, Bogdan Lucian Aurescu şi Virgil-Daniel Popescu sunt cei mai mediatizaţi miniştri la TV.

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 noiembrie 2022, un număr de 4.477 referinţe pe posturile TV. Dintre aceştia, miniştrii PSD înregistreză 2.243 de menţiuni la posturile TV.

La nivelul audienţei pe TV se identifică prezenţa miniştrilor PSD pe prima poziţie. Fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PSD la TV în medie de peste 19 de ori pe lună (ajungând la 330,619,000 de contacte), urmaţi de miniştrii PNL, cu 1.694 menţiuni la TV, ceea ce se traduce prin faptul că mesajele PNL au ajuns la fiecare român de 13 ori pe lună (221,565,000 contacte). Miniştrii UDMR sunt citaţi în 540 materiale TV. Astfel, audienţa însumată a informaţiilor despre miniştrii UDMR a fost recepţionată de fiecare român în medie de peste 5 ori într-o lună (95,444,000 contacte).

Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii şi Solidarităţii sociale, înregistrează 583 referinţe la posturile TV, situându-se pe prima poziţie. Vârful vizibilităţii ministrului se înregistrează în data de 21 noiembrie iar materialele în care Marius-Constantin BUDĂI a fost menţionat se referă la negocierile între PSD şi PNL în privinţa majorării pensiilor. Fiecare român a putut auzi mesajele ministrului în medie de peste 5 ori într-o lună (87,476,000 contacte).

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, are 384 menţiuni la posturile TV monitorizate în perioada 1-30 noiembrie 2022, în creştere faţă de luna octombrie când a înregistrat 359 referinţe. Materialele în care acesta a fost menţionat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum şi activitatea în calitate de ministru al Finanţelor. Cele mai multe materiale în care a fost menţionat Adrian Câciu au apărut în data de 17 noiembrie, ca urmare a propunerii Guvernului ca de la 1 ianuarie anul viitor salariul minim pe economie să crească de la 2.550 de lei brut, cât este în prezent, la 3000 de lei brut, în această sumă fiind incluşi 200 de lei care vor fi scutiţi de taxe şi contribuţii sociale. Audienţa însumată a informaţiilor despre ministrul Finanţelor arată că fiecare român a intrat în contact cu mesajele acestuia în medie de 3 ori în luna noiembrie (ajungând la 48,299,000 de contacte).

Aceştia sunt urmaţi de Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, cu 364 menţiuni pe TV, în scădere faţă de luna octombrie, când a înregistrat 382 referinţe. Acesta a înregistrat un vârf al vizibilităţii în data de 9 noiembrie, în contextul avertismentului făcut chiar de ministrul Sănătăţii, care a subliniat că sunt spitale în ţară care au avut facturi cu peste 50 % mai mari faţă de lunile de vară iar bugetele au fost grav afectate dar şi în contextul semnării a 3 contracte de proiectare pentru spitalele regionale din Craiova, Cluj şi Iaşi. Numărul de referinţe la TV pe parcursul lunii noiembrie se traduce prin faptul că mesajele despre acesta au ajuns la fiecare român de peste 3 ori (56,419,000).

Petre Daea a fost citat în 234 materiale TV, Angel Tîlvăr a fost menţionat de 232 ori în timp ce Gabriela Firea a avut 178 menţiuni în perioada monitorizată. Sorin Grindeanu a avut 165 menţiuni, iar Florin Marian Spătaru şi Lucian Romaşcanu au fost citaţi în 65 respectiv 38 de materiale.

Pe de altă parte, reuniunea NATO la Bucureşti a generat mediatizare masivă pentru Bogdan Lucian Aurescu. PNL, prin Bogdan Lucian Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, înregistrează 461 de menţiuni la posturile TV, fiind astfel cel mai mediatizat ministru PNL la TV în luna noiembrie. Materialele în care acesta a fost menţionat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum şi activitatea în calitate de ministru al Afacerilor externe. Vârful vizibilităţii se înregistrează în data de 28 şi 29 noiembrie 2022, în contextul Reuniunii NATO la Bucureşti. Fiecare român a interacţionat cu mesajele ministrului precum si cu referinţe la activitatea acestuia, de aproape 3 ori într-o lună (43,018,000 contacte).

Virgil Popescu are 437 referinţe TV în perioada monitorizată, 1-30 noiembrie 2022, în scădere faţă de luna trecută, când a înregistrat 549 menţiuni. În data de 11 noiembrie a fost înregistrat vârful vizibilităţii, în contextul anunţului făcut de acesta pentru revenirea la o piaţă energetică reglementată până în 2025. Analizând menţiunile în perioada monitorizată şi audienţa însumată (64,582,000), rezultă că fiecare român a avut acces la mesajele acestuia de aproape 4 ori în cursul lunii noiembrie.

Lucian Bode, ministrul Ministrul Afacerilor Interne din partea PNL, înregistrează 342 de menţiuni la TV, cu un vârf al vizibilităţii în data de 24 noiembrie, cu materiale care se referă la poziţia Austriei cu privire la intrarea României în spaţiul Schengen, precum şi materiale despre posibilul plagiatul al lui Lucian Bode. La un număr de 342 de referinţe şi o audienţă însumată de 34,960,000, din calculul mediaTRUST rezultă că mesajele transmise au ajuns la fiecare român de peste 2 ori pe parcursul lunii noiembrie.

Ioan Marcel Boloş a fost citat în 198 materiale TV, Ligia Deca în 96 de materiale iar Constantin-Daniel Cadariu şi Sebastian-Ioan Burduja au fost menţionaţi de 47 respectiv 63 ori la posturile TV. Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a avut doar 50 de menţiuni la TV, în cursul lunii noiembrie.

UDMR se remarcă prin ministrul Barna Tanczos, cu 211 materiale pe TV, în scădere faţă de luna octombrie, când a fost citat în 398 de materiale. Vârful vizibilităţii s-a înregistrat în data de 29 noiembrie, în contextul anunţului de lansare a campaniei de informare prin care se speră ca tot mai mulţi români să colecteze gunoiul separat. Fiecare român a putut urmări mesajele ministrului în medie de 3 ori în cursul lunii noiembrie (51,185,000 contacte).

Viceprim-ministrul Hunor Kelemen a fost citat în 154 materiale la TV în această perioadă, generând un vârf al vizibilităţii în data de 22 noiembrie în contextul acordării unui ajutor de 15.000 de lei pentru cei care au nevoie de fertilizare in vitro, programul venind în spijinul persoanelor infertile şi fiind lansat oficial cu scopul creşterii natalităţii în România. Fiecare român a putut urmări mesajele viceprim-ministrului în medie o dată în cursul lunii noiembrie (17,566,000 contacte).

Următorul ministru mediatizat este Carol-Eduard Novak, citat în 92 materiale, cu 43 mai multe decât în octombrie şi cu un vârf al vizibilităţii în data de 21 noiembrie 2022, în contextul acuzaţiilor aduse de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret că acesta ar fi condus maşina instituţiei în scop personal, fără ca aceasta să fie adaptată. Ar fi fost implicat, de asemenea, conform Sindicatului Naţional de Sport într-o tamponare în luna iunie a anului trecut iar ministrul ar fi încercat să muşamalizeze totul.

Attila-Zoltán Cseke, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei a fost citat în 83 materiale TV în cursul lunii noiembrie.

La radio, membrii cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 noiembrie 2022, un număr de 1.711 menţionări. Dintre aceştia, miniştrii PSD înregistreză 838 referinţe la posturile radio monitorizate de mediaTRUST, în perioada 1-30 noiembrie 2022, în scădere faţă de luna octombrie când au fost menţionaţi la radio de 956 ori. Materialele difuzate pe posturile de radio monitorizate au generat o audienţă de 147,816,000 de aici rezultând că fiecare român a intrat în contact cu mesajul PSD la radio, în medie de 8 ori într-o lună.

Miniştrii PNL înregistreză 707 menţionări şi au generat o audienţă de 109,846,000, ceea ce se traduce prin faptul că mesajele PNL la radio au ajuns la fiecare român în medie de 6 ori în cursul lunii noiembrie.

Miniştrii UDMR au fost citaţi în 221 materiale radio şi au înregistrat o audienţă de 35,348,000, altfel spus fiecare român a intrat în contact cu mesajele miniştrilor UDMR la radio de 2 ori pe parcursul lunii noiembrie.

Alexandru Rrafila, ministrul Sănătăţii, ocupă prima poziţie în perioada monitorizată, 1-30 noiembrie 2022, înregistrând 264 materiale la posturile radio, cu 63 mai multe faţă de luna octombrie. Materialele în care acesta a fost menţionat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum şi activitatea în calitate de ministru al Sănătăţii. Vârful vizibilităţii a fost în data de 8 noiembrie cu materiale referitoare la declaraţiile ministrului conform vaccinul adaptat noilor tulpini omicron ale coronavirusului, va ajunge în România până la sfârşitul lunii noiembrie. Alte materiale în care acesta este menţionat sunt în contextul declaraţiilor pentru găsirea unei soluţii astfel încât educaţia pentru sănătate să devină o disciplină permanentă, care să facă parte din curicula de învăţământ adaptată fiecărei categorii de vârstă. Din rezultatele audienţei însumate despre ministrul Sănătăţii, rezultă că fiecare român a putut intra în contact cu mesajele transmise în medie de aproape 3 ori în cursul lunii noiembrie (ajungând la 44,270,000 de contacte).

Marius-Constantin Budăi, ministrul muncii şi solidarităţii sociale din partea PSD, este citat în 147 materiale la posturile radio monitorizate de mediaTRUST. Vârful vizibilităţii ministrului a fost în data de 21 noiembrie. Cifrele indicate în analiză se traduc prin faptul că menţiunile despre acesta au ajuns la fiecare român mai mult de o dată pe lună (26,069,000 de contacte).

Aceştia sunt urmaţi de Sorin Grindeanu, care înregistrează 120 de menţiuni pe posturile radio monitorizate. În contextul deschiderii circulaţiei pe pasajul suprateran de la Domneşti, primul de acest tip de pe Centura Capitalei şi care a avut nevoie de nu mai puţin de 14 ani pentru a fi finalizat, mesajele ministrului au putut fi auzite la radio de fiecare român, cel puţin o dată în cursul lunii noiembrie. Următorii miniştri din partea PSD cu cele mai multe menţiuni la radio, au fost: Adrian Câciu, 92 menţiuni, Angel Tîlvăr -90, Gabriela Firea – 72, Petre Daea – 24, Lucian Romaşcanu – 17 şi Florin Marian Spătaru - 12.

PNL, prin ministrul Bogdan Lucian Aurescu, înregistrează 219 materiale la posturile radio monitorizate de mediaTRUST, fiind astfel cel mai menţionat ministru PNL în studiu. Materialele în care acesta a fost menţionat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum şi activitatea în calitate de ministru al Afacerilor externe. Fiecare român a putut auzi mesajele ministrului în medie de peste 2 ori în perioada monitorizată, 1-30 noiembrie 2022.

Lucian Nicolae Bode, ministrul Afacerilor interne din partea PNL, înregistrează 154 materiale la radio.Virgil-Daniel Popescu este citat în 120 de materiale radio în perioada monitorizată, 1-30 noiembrie 2022.

Miniştrii UDMR sunt activi în zona radio, cu 202 materiale, cu 82 mai puţine decât în luna octombrie. Cel mai menţionat ministru UDMR la radio este Barna Tanczos, ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, cu 112 materiale în mediul radio, în scădere faţă de luna octombrie când a fost citat în 187 materiale. Conform audienţei generale înregistrate (21,170,000), referinţele către Barna Tanczos au putut fi auzite la radio de fiecare român cel puţin o dată în cursul lunii noiembrie.

Hunor Kelemen, viceprim-ministrul UDMR, se remarcă cu 39 de menţiuni pe radio, în scădere faţă de luna precedentă, când a înregistrat 61 de referinţe. Următorul ministru UDMR citat de posturile de radio monitorizate este Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, cu 35 menţiuni la radio, urmat de Carol-Eduard Novak, ministrul Sportului, citat în 16 materiale.

Vârful de audienţă a fost înregistrat de ministrul Barna Tanczos, în data de 23 noiembrie 2022, cu subiecte privind centralele de apartament, mai precis discuţiile în contradictoriu dintre ministrul Energiei, care vrea centrale prin programul Rabla pentru electrocasnice şi ministrul Mediului care spune că centralele de apartament nu vor fi introduse anul acesta în program, adăugând că centralele de apartament nu sunt ecologice şi deocamdată cea mai bună metodă de încălzire rămâne cea centralizată.

Membrii cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-30 noiembrie 2022, un număr de 56.692 de menţiuni în online şi social media.

Miniştrii PSD înregistreză 26.696 de materiale pe portalurile online şi social media monitorizate, în scădere faţă de luna octombrie când au fost citaţi de 27.795 ori. Un român ar fi putut intra în contact cu mesajele PSD în mediul online şi social media de peste 3 ori în cursul lunii noiembrie (ajungând la 59,422,566 de contacte).

Miniştrii PNL înregistreză 22.818 de materiale, în creştere faţă de luna precedentă când au înregistrat 21.899 referinţe, ceea ce se traduce prin faptul că mesajele miniştrilor PNL au ajuns la fiecare român de peste 3 ori în cursul lunii noiembrie (51,600,823 de contacte).

Miniştrii UDMR au fost citaţi în 7.178 de materiale online, în creştere faţă de luna octombrie când au fost menţionaţi în 6.155 de materiale. Astfel, fiecare român a intrat în contact cu mesajele UDMR în online şi social media, cel mult o dată în cursul lunii noiembrie (13,969,946 contacte).

Cel mai mediatizat ministru PSD în online şi social media este Marius-Constantin Budăi, cu 4.903 materiale în online şi social media în perioada 1-30 noiembrie 2022. Audienţa însumată a informaţiilor despre ministrul Muncii (13,114,250) se traduce prin faptul că fiecare român a avut acces la mesajele acestuia cel mult o dată în cursul lunii noiembrie.

Sorin Mihai Grindeanu ocupă poziţia a doua, cu 4.270 menţionări, în creştere faţă de luna octombrie când a fost citat în 2.532 materiale. Următorul ministru PSD în topul vizibilităţii online şi social media, este Alexandru Rrafila, a cărui creştere este spectaculoasă în noiembrie, 4.247 menţiuni, cu 863 mai multe decât în octombrie.

Gabriela Firea a înregistrat o creştere a vizibilităţii, 3.912 menţiuni în luna noiembrie, în luna precedentă fiind citată în 2.449 materiale în online şi social media.

Angel Tîlvăr a fost citat în 3.151 materiale, iar Petre Daea este pe poziţia 6, citat în 2.462 materiale, în scădere faţă de luna octombrie când a avut 2.885 menţionări în online şi social media iar Adrian Câciu a fost citat de 1.915 ori, în creştere faţă de octombrie când a avut 1.878 de materiale monitorizate.

Bogdan Lucian Aureascu, ministrul Afacerilor externe din partea PNL, este cel mai citat, cu 6.886 materiale, o creştere colosală de la 2.375 menţionări înregistrate luna precedentă.

Lucian Nicolae Bode a fost menţionat în 4.260 materiale în online şi social media, ministrul Virgil-Daniel Popescu ocupă poziţia a treia, cu 4.158 menţionări în online şi social media iar Ioan Marcel BOLOŞ ocupă poziţia 4, fiind menţionat în 2.972 materiale.

Sebastian-Ioan Burduja a fost citat în 1.365 materiale online si social media, în creştere faţă de luna octombrie când a avut 1.244 menţiuni iar Ligia Deca a avut 1.516 menţiuni, în scădere faţă de octombrie. Marian-Cătălin Predoiu a fost citat de 1.027 ori, iar Constantin-Daniel Cadariu este cel mai puţin menţionat ministru PNL, 654 în luna noiembrie.

Ministrii UDMR sunt activi în zona online şi social media, cu 7.178 materiale în perioada monitorziată. Cel mai menţionat ministru UDMR în online şi social media este Attila-Zoltán Cseke, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, cu 2.524 de materiale în mediul online şi social media, în creştere faţă de luna octombrie când a fost citat în 1.362 materiale. Ministrul Barna Tanczos se remarcă cu 1.984 de menţiuni în online şi social media, iar Kelemen Hunor înregistrează 1.574 menţiuni în online şi social media între 1-30 noiembrie 2022. Carol-Eduard Novak a fost citat în 1.096 materiale în cursul lunii noiembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miniştrii,
menţionări,
media

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.