Ministerul Educaţiei, răspuns pentru Ciolacu: Performanţa, recompensată prin burse de excelenţă

Autor: Cosmin Pirv Postat la 27 octombrie 2023 41 afişări

Ministerul Educaţiei a precizat vineri că performanţa şcolară este recompensată prin burse de excelenţă, după ce premierul a spus că e inadmisibil ca elevi cu nota 2 să ia bursă de merit. „Aştept o soluţie prin care bursa de merit să reflecte performanţa şcolară”, a spus premierul.

Ministerul Educaţiei, răspuns pentru Ciolacu: Performanţa, recompensată prin burse de excelenţă

Ministerul Educaţiei transmite, vineri, printr-un comunicat, că în luna octombrie a acestui an şcolar au fost acordate 170 de burse de excelenţă olimpică I, 2.750 de burse de excelenţă olimpică II, 459.883 de burse de merit, 736.635 de burse sociale şi 82.512 de burse tehnologice.

De asemenea, pentru 731 de beneficiare se acordă bursa pentru încurajarea participării la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar pentru mamele minore.

Ministerul Educaţiei reiterează că „performanţa şcolară este recompensată prin acordarea burselor de excelenţă olimpică I şi II” şi că „bursa de merit înlocuieşte bursa de merit şi bursa de studiu, aşa cum erau prevăzute înainte de intrarea în vigoare la Legii nr. 198/2023 şi se acordă mai multor categorii de beneficiari, aşa cum sunt prevăzuţi în cuprinsul art. 7, alin. (1) din Metodologia de acordare a burselor şcolare.

„Scopul burselor de merit care se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase, în ordinea descrescătoare a mediilor anuale, este de a stimula progresul şcolar individual, prin raportare la colectivul de elevi din care beneficiarii fac parte, precum şi îmbunătăţirea mediei naţionale a rezultatelor obţinute de elevi, luând în calcul contextele de învăţare diferite”, se arată în comunicat.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că aşteaptă soluţii, după ce elevi cu nota 2 au ajuns să primească burse de merit.

Premierul susţine că situaţia este „total anormală”.

„Am văzut situaţia total anormală prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit! Aşa ceva este inadmisibil”, a spus Ciolacu.

El susţine că a discutat cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi cu sindicatele din învăţământ pe această temă.

„Aştept cât mai repede o soluţie prin care bursa de merit să reflecte performanţa şcolară”, a adăugat şeful Guvernului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ministerul educaţiei,
burse,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.