Mii de persoane sunt aşteptate în weekend la cel mai mare show aviatic de la malul Mării Negre

Autor: Cătălin Legănel Postat la 01 iulie 2015 121 afişări

Mii de turişti şi localnici sunt aşteptaţi să asiste, la sfârşitul acestei săptămâni, pe aerodromul din Tuzla, la un nou spectacol aviatic din seria "Aeromania”, ce va include, pe lângă elemente de acrobaţie aeriană executate de piloţi de renume mondial, muzică rock şi un show de maşini retro.

Potrivit organizatorilor, "Aeromania" are loc sâmbătă, 4 iulie, o zi în care iubitorii avioanelor vor vedea un spectacol de neuitat, confirmându-şi prezenţa Yakării Acrobaţi - cu trei aeronave YAK 52, Jurgis Kairys - multiplul campion mondial de acrobaţie aviatică, cu JuKa, după aventura din Marea Egee unde a plonjat cu Suhoiul, pe 24 septembrie 2014, Ali Ozturk - pilotul turc care zboară cu biplanul Pitts S-2, numit “Purple Violet”, Lotul Naţional de Acrobaţie - cu cinci aeronave Extra 300 şi Extra 300 L, aeronavele aparţinând Regional Air Services (Diamond DA 20, Diamond DA 40, Diamond DA 42, Cessna 182, AN2 şi Bell 206 B3, Cabri G 2 Aerospatiale Dauphin, Agusta 139 si AS 365 Dauphin) şi supersonice MIG 21 Lancer, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, printre vedetele de anul acesta de la Tuzla se numără, din nou, Aeroclubul României, dar şi Hawks of Romania (Şoimii României), un echipaj de şapte paraşutişti Blue Wings, cu un avion Airvan Ga8 pentru lansări. Balonul cu aer cald al Aeroclubului României este şi el o prezenţă unică la fiecare demonstraţie aeronautică. Balonul de tip Kubicek BB30Z atrage privirile publicului şi impresionează prin alura lui impozanta.

Evenimentul de deschidere a show-lui aviatic va avea loc joi, 2 iulie, când, pe şoseaua costieră dintre staţiunile Saturn şi Venus, între orele 10.00 - 12.00 va avea loc o cursă spectaculoasă, de 1,7 kilometri, între un autoturism de lux, două motociclete, un avion de acrobaţie şi un elicopter. În intervalul orar menţionat, circulaţia va fi oprită pe şoseaua care leagă cele două staţiuni.

Sâmbătă, pe lângă spectacolul acrobatic, pe scena aşezată în faţa zonei de evoluţie a aeronavelor vor avea loc simultan şi concertele lui Mihai Mărgineanu - fost elev al şcolii de pilotaj Regional Air Services, Taxi, Desant şi The R.O.C.K. Ziua se va încheia, ca de obicei, cu mult aşteptatul spectacol pirotehnic oferit de cele patru avioane jucând rolul de Air Bandits.

Publicul va mai putea vizita expoziţia maşinilor de epocă, ce aparţin clubului Retromobil, zona alocată motocicletelor, aeronavele aflate în expozitie, balonul cu aer cald şi multe altele. Standurile vor găzdui şi atracţii pentru piloţi şi viitorii piloţi, indiferent de vârstă: de la Flying Toys, la produsele pentru profesionişti oferite de Pilotshop. Pentru copii va fi amenajat un spaţiu de joacă supravegheat.

Organizatorii îi vor premia şi pe cei ce vin să privească avioanele prin lentila obiectivului, în cadrul Concursului de fotografie "O altfel de vacanţă pe litoral". Concursul are loc între 5 şi 12 iulie, fiecare concurent putând să trimită minimum zece imagini sau un material video. Câştigătorii celor trei premii beneficiază de un zbor de agrement sau un salt cu paraşuta, un afiş cu autografele participanţilor, o expoziţie în incinta aeroportului şi o sticla de vin.

Intrarea publicului general este gratuită, dar vor fi disponibile şi bilete VIP, care asigură intrarea în prima linie a spaţiului public, cu acces special în zona rezervată de terase şi, opţional, servicii incluse - zboruri şi salturi cu paraşuta şi Hangar Party. Preţurile pentru aceste bilete VIP încep de la 50 de lei si ajung până la 850 de lei.

Drumul din Constanţa până la aerodromul din Tuzla va fi gratuit, regia de transport în comun punând la dispoziţie trei autobuze pentru transportul călătorilor. Maşinile pleacă de la Gara Constanţa la orele 15.00, 15.30 şi 16.00, iar orele de întoarcere sunt 20.00, 20.30 şi 21.00. Autobuzele care merg spre Aeroportul Tuzla sunt marcate cu afişe "Aeromania" şi inscripţia "Cursă Specială".

De asemenea, organizatorii spun că anul acesta se aşteaptă ca numărul spectatorilor să depăşească cifra de 16.000, astfel că cei care care ajung la Aeroport cu maşina personală vor avea de trei ori mai multe locuri de parcare decât la ediţiile anterioare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TUZLA,
SHOW AVIATIC,
/actualitate/mii-de-persoane-sunt-asteptate-in-weekend-la-cel-mai-mare-show-aviatic-de-la-malul-marii-negre-14530018
14530018
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.