Microsoft lucrează la un soft care prezice comportamentul uman. Va fi folosit pentru reducerea criminalităţii

Autor: Anamaria Cadis Postat la 17 decembrie 2015 201 afişări

Microsoft dezvoltă un program care va putea prezice viitorul, susţine fusion.net, jurnaliştii de aici au descoperit online un filmuleţ nelistat cu unul dintre directorii Microsoft care explică felul în care va funcţiona noul soft.

În filmuleţ apare Jeff King, senior manager de program în cadrul Microsoft, care vorbeşte despre încercările companiei de a crea un program care prezice comportamentul uman. ”Practic, este vorba despre un software care are capacitatea de a prezice viitorul”, spune King.

Programul Microsoft ar urma să fie folosit pentru a stabili dacă infractorii eliberaţi din închisoare vor recidiva sau nu în perioada imediat următoare. Pentru a reuşi să prevadă comportamentul uman softul va ţine seama de antecedentele subiectului – precum apartenenţa la un bandă infracţională, dacă deţinutul a participat dezintoxicare, comportamentul lui în închisoare, şi multe altele – iar pe baza acestora poate prezice cu o precizie de 91% dacă va recidiva în următoarele şase luni.

Dezvoltarea unui astfel de program nu este surprinsătoare, Microsoft investind foarte mult în ultimii  ani în tehnologie predictivă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/microsoft-lucreaza-la-un-soft-care-prezice-comportamentul-uman-va-fi-folosit-pentru-reducerea-criminalitatii-14923754
14923754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.