Medicul Gheorghe Burnei, arestat la domiciliu

Autor: Andreea Traicu Postat la 11 decembrie 2016 144 afişări

Tribunalul Bucureşti a decis, duminică, plasarea în arest la domiciliu a medicului Gheorghe Burnei, acuzat de procurori că ar fi primit bani de la părinţii pacienţilor pe care i-ar fi operat. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că se investighează mai multe decese ale unor pacienţi ai săi.

Decizia Tribunalului Bucureşti este executorie însă nu şi definitivă.

Gheorghe Burnei a fost dus duminică la Tribunalul Bucureşti unde magistraţii au judecat cererea procurorilor, acesta fiind reţinut de Parchetul Capitalei în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cerere de arestare preventivă a fost întemeiată pe probe privind fapte de corupţie, susţin procurorii, existând 17 plângeri la parchet, depuse de părinţi ai copiilor pe care i-a operat, de la care medicul ar fi cerut sau primit bani, prima fiind depusă la data de 28 septembrie. Cei care au făcut sesizările au fost audiaţi de procurori.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că la percheziţiile făcute la locuinţa şi biroul lui Gheorghe Burnei au fost găsite mai multe plicuri cu bani, în total fiind găsiţi peste zece mii de euro. Sursele citate spun că sumele ar fi reprezentat banii primiţi de la pacienţi cu titlul de mită, fiind găsiţi lei, euro şi dolari. Au fost găsite şi plicuri goale, semn că s-ar fi folosit de o parte de bani, spun aceleaşi surse. Astfel, la percheziţiile făcute la biroul doctorului de la Spitalul Marie Curie au fost găsiţi, în mai multe plicuri, aproximativ 7.800 de euro iar la locuinţa acestuia în jur de trei mii de euro.

Sursele citate au declarat că în dosar se fac verificări în privinţa mai multor decese ale unor pacienţi operaţi de medicul Gheorghe Burnei, datele reieşind din declaraţiile rudelor pacienţilor dar şi din precizările făcute de foşti sau actuali colaboratori ai doctorului.

Potrivit surselor judiciare menţionate, cei care au colaborat cu medicul le-ar fi spus procurorilor că Gheorghe Burnei, şeful Secţiei de Ortopedie a Spitalului Marie Curie, cumpăra de la măcelărie oase de animale pentru a le implata pacienţilor, fără respectarea vreunei proceduri. Astfel, mai multe intervenţii chirurgicale sunt investigate, urmând a se cere expertize medicale în cazurile indicate.

În ceea ce priveşte realizarea unor operaţii neautorizate cărora ar fi fost supuşi mai mulţi copii, cercetările sunt în desfăşurare, procurorii precizând că procedura de strângere a probelor în astfel de cazuri este anevoioasă întrucât, în afara audierilor, sunt necesare expertize medicale. După realizarea acestora se vor stabili circumstanţele în care a fost realizată fiecare intervenţie şi dacă medicul a încălcat legea, afectând viaţa pacienţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BURNEI,
MEDIC,
domiciliu,
arestare,
pacienti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.